Trainingsschema
Standaard Bekijk schema
Corona informatie
De laatste info omtrent Corona

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar het nieuwsarchief

Arbitrage bij v.v. DSC

Na enkele bekerrondes gaat komend weekend de competitie van start. Een moment waar we vanwege het abrupte einde van vorig seizoen als voetballiefhebbers lang naar uit hebben gekeken. Dat geldt ook voor de scheidsrechters. Ook zij staan komend weekend weer met volle energie aan de aftrap om alle wedstrijden in goede banen te leiden.

Want, een ding is zeker: zonder scheidsrechter, geen voetbal.​

Iets wat we ons binnen onze vereniging de afgelopen periode steeds meer hebben gerealiseerd. Aan het begin van het jaar is er daarom ook met diverse mensen gesproken en is er nagedacht hoe de arbitrage bij v.v. DSC naar een hoger niveau getild kan worden.

Het belangrijkste speerpunt hierbij: als vereniging inzetten op behoud & uitbreiding van het arbitragecorps.
 
Hoe dit de komende periode wordt vormgegeven is vastgelegd in het document: 

Kick-off - Arbitrage v.v. DSC - 'klaar voor de aftrap'
 
Een van de eerste acties is het opstellen van een arbitragebeleid en het vergroten van de zichtbaarheid. Aan het arbitragebeleid wordt momenteel nog gewerkt maar voor wat betreft de zichtbaarheid is de website inmiddels al onderhanden genomen. Er is expliciet een menu ‘Scheidsrechters’ gecreëerd waar alle informatie gevonden kan worden omtrent de arbitrage bij v.v. DSC.

De volgende menu’s sub menu’s zijn hier vervolgens in opgenomen om alle informatie gestructureerd weer te geven.

Arbitragebeleid
Hier zal het arbitragebeleid worden weergegeven zoals dat binnen v.v. DSC gehanteerd gaat worden. Zoals aangegeven is dit momenteel nog in ontwikkeling en wordt hier nu alvast het eerste (en gepresenteerde) plan gedeeld om de arbitrage naar een hoger niveau te brengen.

Nieuws
Alle nieuwsberichten die op de website worden geplaatst en betrekking hebben op de arbitrage worden hier op een overzichtelijke manier weergegeven. Zo vindt je alle nieuwberichten in een gemakkelijk overzicht.

Scheidsrechters
Onder dit menu worden alle scheidsrechters weergegeven die momenteel actief zijn voor v.v. DSC. Op eenzelfde manier als voor de teams zullen hier de namen, en in de toekomst ook de individuele foto’s worden weergegeven.

Aanstellingen
Van iedere scheidsrechter die binnen de vereniging actief is zullen zijn of haar aanstellingen hier worden weergegeven. Dit is volledig gekoppeld aan Sportlink, wat betekent dat wanneer een scheidsrechter toegewezen wordt aan een wedstrijd voor een van de teams van v.v. DSC, dat in dit overzicht komt te staan.

Spelregels
De meest recente versies van alle relevante spelregel documenten zijn hier op een overzichtelijke manier te vinden. Handig voor scheidsrechters, maar dus ook voor spelers, trainers en andere geïnteresseerden. Bij de start van ieder nieuw seizoen zullen deze documenten worden geactualiseerd.

KNVB documenten
Documenten die betrekking hebben op de KNVB zoals het arbitrage handboek, de reglementen van het amateurvoetbal en een handleiding omtrent tuchtzaken zijn hier te vinden. Wederom nuttig voor de arbitrage maar ook voor ieder overig lid van de vereniging. Ook deze documenten zullen bij de start van ieder nieuw seizoen worden geactualiseerd.

Scheidsrechter worden
Het is al eerder genoemd maar ‘zonder scheidsrechter, geen voetbal’. Daarom speciaal een pagina met de juiste informatie om de eerste stappen te ondernemen in de wereld van de arbitrage. Heb je interesse en ben je enthousiast dan vind je hier de nodige informatie om dit in gang te zetten.

What’s next?
Momenteel wordt er gewerkt aan een flyer om de arbitrage verder onder de aandacht te brengen bij onze leden. Deze zal wanneer die af is, verspreid worden bij de vereniging. Houdt de website en ons clubhuis hiervoor dus in de gaten.

Eveneens zal er verder gewerkt worden aan het arbitragebeleid en zullen de overige zaken die in het Kick-off document worden genoemd verder uitgewerkt worden.

Naast de website wat als belangrijk communicatiemiddel geldt is er ook een e-mail adres aangemaakt: scheidsrechters@vvdsc.nl. Alle vragen omtrent de arbitrage binnen v.v. DSC kunnen hier gesteld worden en als je interesse en ambitie hebt kan dat eveneens kenbaar gemaakt worden. We gaan dan ons best doen om je op een zo goed mogelijke manier kennis te laten maken met het arbitrage vak en vervolgens verder te begeleiden.