Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar het nieuwsarchief

Zichtbaarheid spelersfoto’s op de website

Sinds het ingaan van de nieuwe privacywetgeving hebben mensen meer en sterkere privacyrechten. Daarnaast gelden er voor organisaties en verenigingen verplichtingen om zorgvuldig met persoonsgegevens om te gaan.

In het kader van speler informatie op de website kan ook ieder individu bepalen of hij of zij zichtbaar is op de website. De gegevens vanuit Sportlink zijn namelijk direct gekoppeld aan de website en middels de Voetbal.nl App kan iedereen voor zichzelf de zichtbaarheid bepalen.

Dat bepaalt dus ook mede hoe de spelers / speelsters van de verschillende teams getoond worden op de website. Soms zie je een volledige naam, soms staat er ‘afgeschermd’ en soms komt een speler of speelster helemaal niet voor op de website.

Dat heeft dus te maken met de zichtbaarheid instellingen in de Voetbal.nl App. Deze kent drie varianten.

  • Normaal (zichtbaar met naam op de website)
  • Beperkt (zichtbaar als ‘afgeschermd’ op de website)
  • Afgeschermd (niet zichtbaar op de website)
Diverse spelers en speelsters zijn dus of nog niet zichtbaar op de website of als ‘afgeschermd’. Wil je in het vervolg toch dat je met je naam zichtbaar bent op de website en dat je bij je team wordt weergegeven dan is dat aan te passen in de Voetbal.nl App.

Ga hiervoor linksboven naar de drie streepjes (menu). Klik vervolgens op ‘Instellingen’ en dan op ‘ Mijn persoonsgegevens’. Wanneer je in dit menu naar beneden gaat heb je de bovenste drie keuzes en kun je er dus voor kiezen om zichtbaar te zijn op de website.

Nogmaals, het is iedereen zijn eigen keuze maar de zichtbaarheid draagt uiteindelijk wel bij aan een volledige website en completere teams.