Trainingsschema
Standaard Bekijk schema
Corona informatie
De laatste info omtrent Corona

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar het nieuwsarchief

DSC Challenge 4Life - scoren tegen kanker

Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni vindt in Kerkdriel de DSC Challenge 4Life plaats. 'Scoren tegen kanker' is de duidelijke ondertitel. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 4 januari werden de plannen op originele wijze gepresenteerd.

Stipt om 18:00 uur hulde de kantine van DSC zich zaterdag in het donker en werd live het nummer Roller Coaster van Danny Vera ten gehore gebracht door Stefan Chamboné, vergezeld door gitarist Ronald van der Spek.

Sportief en maatschappelijk
Al snel werd duidelijk wat dat te betekenen had, want aansluitend hield Amy Ackermans een toespraak. Ze memoreerde dat DSC in sportief opzicht tot nu toe al een goed seizoen kent als nieuwkomer in de derde klasse C. "Als afsluiting van het seizoen 2019 - 2020 wil DSC zich ook gaan manifesteren op maatschappelijk vlak."

Blauwwit hart
Op initiatief van oud-trainer Ad van Alebeek is een groep mensen met een blauwwit hart opgestaan om samen dit project ten bate van KWF Kankerbestrijding vorm te gaan geven onder de naam 'DSC Challenge 4Life - scoren tegen kanker'. "We hebben maar één doel voor ogen; namens DSC laten zien dat we ook iets willen betekenen voor een ander", aldus Amy.

Mensenlevens redden
Met als thema een weekend lang voetballen voor het goede doel wil het comité van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni laten zien dat DSC meer is dan voetbal alleen en naast hun sportieve activiteiten en ambities ook vanuit het maatschappelijk oogpunt een bijdrage wil leveren dat misschien zelfs wel mensenlevens kan gaan redden. De opening zal plaatsvinden op vrijdag om 19:00 uur en de officiële afsluiting staat gepland voor zondag om 19:00 uur.

Wedstrijden en entertainment
Naast veertig onderlinge wedstrijden van twee keer twintig minuten zal er ook al die tijd voor jong en oud entertainment verzorgd worden, zowel in de feesttent als daarbuiten. En het mooie daarvan zal zijn dat het gehele entertainment-programma grotendeels ingevuld en verzorgd zal gaan worden door inwoners uit Kerkdriel en directe omgeving.

Emotionele momenten
Amy: "Tijdens dit evenement zullen onze gedachten ook uitgaan naar iedereen die vecht tegen deze ziekte en de mensen die we door deze ziekte moeten missen. Voor deze emotionele momenten zal zeker tijd worden ingelast, waarbij iedereen zijn of haar gevoelens de vrije loop kan laten gaan." 

Heel Kerkdriel
"Niet alleen alle leden van DSC zullen hieraan actief deelnemen, maar we willen er uiteindelijk heel Kerkdriel bij gaan betrekken. Want ook in Kerkdriel krijgt één op de drie inwoners helaas te maken met de diagnose kanker. Gelukkig is dit niet automatisch een doodvonnis, maar jaarlijks sterven er in Nederland toch nog ruim 45.000 mensen aan de gevolgen van kanker. Alleen samen kunnen we hier iets tegen doen en daarom is iedere euro welkom en zal het comité dan ook alles uit de kast halen om van deze actie een groot succes te maken."

Oproep
Tot slot deed het comité, dat naast Ad van Alebeek bestaat uit Marc Brekelmans, Karin Brekelmans-Vogel, Angela van Bokhorst-Rovers, Elise de Ree-Rovers, Gijs van Hemert, Riek van Hemert-van Liempt, Johan Kooyman en Maartje de Grouw, alvast een oproep aan iedereen die DSC een warm hart toedraagt om met z'n allen de schouders er onder te zetten om samen te scoren tegen kanker.

De organisatie is zich ervan bewust dat een weekend eerder dan DSC Challenge 4Life de SamenLoop voor Hoop wordt gehouden in Ammerzoden. Het comité kiest ervoor om de actie op geheel eigen wijze in te vullen.

Informatie
Wie meer wil weten of een steentje wil bijdragen aan het welslagen van deze actie kan mailen naar info@dscchallenge4life.nl. Ook zal de actie te volgen zijn via de facebookpagina: www.facebook.com/dscchallenge4life

En natuurlijk via de website van DSC: www.vvdsc.nl.