Trainingsschema
Standaard Bekijk schema
Corona informatie
De laatste info omtrent Corona

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar het nieuwsarchief

Rubriek | Pupil van de Week (DSC - RKKSV)

In het paasweekend trof DSC thuis voor de tweede keer in een weekend RKKVC. De eerste wedstrijd werd teleurstellend gelijkspeelt maar de tweede thuiswedstrijd werd overtuigend met 4-0 gewonnen.

Daan de Groot was bij deze wedstrijd de Pupil van de Week. Daan is acht jaar en speelt met veel plezier bij JO8-2. Hij doet dit als keeper en soms ook als verdediger. Op trainingen werkt hij altijd hard om zijn keeperstechniek nog verder te verbeteren.

Daan is niet specifiek fan een club en vindt keeperstenue’s in het algemeen het mooist. Onder zonnige omstandigheden en met een ruime overwinning heeft Daan genoten van een mooie dag.

Naast vele foto's die hieronder zijn in te zien ontving de Webredactie ook een prachtig verslag van Daan waarin hij aangeeft hoe hij de dag heeft beleefd. Het veslag is onder de foto's na te lezen.

Daan de Groot | Pupil van de Week (1)
Daan de Groot | Pupil van de Week (2)
Daan de Groot | Pupil van de Week (3)
Daan de Groot | Pupil van de Week (4)
Daan de Groot | Pupil van de Week (5)

2e Paasdag mocht ik pupil van de week zijn. Ik keek er al weken naar uit, maar op de dag zelf vond ik het toch wel erg spannend. Zal het me lukken om te scoren, ik ben tenslotte keeper, en wat staat me allemaal te wachten?

Al met al viel het heel erg mee. Wat heb ik genoten! De spelers van het 1e waren ook allemaal heel erg lief voor me. Toen ik bij DSC aan kwam mocht ik mee de bestuurskamer in. Daar maakte ik kennis met de scheidsrechter, de assistent, trainers en de bestuurders. Ik kreeg lekker wat te drinken en zelfs een nieuw tenue, een pet en een das. Wat ben ik verwend.

Tijd voor de warming up: ik mocht ook mee doen. Super leuk, ik heb er zelfs wat van geleerd. Daarna mocht ik mee het veld op lopen met de scheidsrechter en op de middenstip mocht ik de munt opgooien. Ik gooide goed, want DSC mocht kiezen aan welke kant ze mochten beginnen.

Daarna mocht ik proberen om een doelpunt te maken. Vanaf de middenstip dribbelde ik richting RKKSV en probeerde te scoren. Al slalommend passeerde ik de tegenspelers, maar de keeper kwam uit zijn doel en verdorie: ik miste! Maar dat was juist mijn tactiek. Ik herstelde me en scoorde alsnog!

Iedereen klapte, maar mijn mama was wel het meest trots op mij. Tijdens de wedstrijd mocht ik in de duck out zitten. De spelers waren heel erg lief voor me. Ik hoorde zelfs een paar scheldwoorden, maar die kende ik al…

We stonden voor in de rust. Even wat drinken en in de bestuurskamer mocht ik de loting trekken. Ook kreeg ik een sticker van de scheids met een mooie persoonlijke tekst. Ik heb genoten van de tweede helft, we hebben dik gewonnen met 3-0. Eigenlijk 4-0 want ik had natuurlijk ook gescoord. Terug in de bestuurskamer kreeg ik nog wat te drinken en een frietje. Alsof het allemaal al niet mooi genoeg was, kreeg ik ook nog een oorkonde, een voetbal en een beker. En ik mocht op de foto met the man of the match.

Mijn dag kon niet meer stuk. ’s Avonds in bed zei ik tegen mijn mama: dit was een super leuke dag! Dank je wel DSC dat ik jullie kanjer voor 1 dag mocht zijn!

Groetjes, Daan de Groot