terug naar verslagen

DSC 2 - GSBW 2 - 0-3

“Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt die Wint”

Na twee mooie overwinningen vandaag thuis tegen GSBW; Goirlse Sportvereniging Blauw Wit. We gaan weer 4-4-2 beginnen om over te gaan naar 4-3-3 wanneer we dit kiezen.
Zelfde opstelling als afgelopen donderdagavond. De wedstrijd begint 15 minuten te laat, ivm geen beschikbaar veld voor de warming-up voor beide teams (actie DSC !)
Goirle begint wat feller aan de wedstrijd als DSC. Ze zijn net n stapje sneller. We schakelen gelijk naar 4-3-3 voor meer druk. De eerste kans na 5 min is ook voor GSBW. Ruben kan nog net een goede kans voorkomen. Na 10 minuten onze eerste counter. Goirle blijft de vrije man vinden en wij bijten ons vast in de wedstrijd op karakter.  Beide ploegen proberen te combineren en een opening te vinden. Er ontvouwt zich een tactisch schouwspel. GSBW schiet gevaarlijk, krijgt een vrije trap na ongelukkig hands van DSC op rand 16. Die wordt tegen een verdediger aangeschoten. We komen niet goed in ons spel. Te snel de bal kwijt, unforced errors, onzorgvuldigheid bij vooruit spelen. Stephan zet nogmaals om naar 3-5-2. Dit heeft gelijk invloed en wij krijgen hierdoor grip op t middenveld. Er volgt een geweldige aanval door Bas over links, trekt de bal voor, inschieten, net naast. Na 35 min laat de keeper van Goirle de bal onder zn voet door glippen. Net naast t doel. De DSC corner wordt gelijk gevolgd door een gevaarlijke counter van Goirle. Het tweede deel van de eerste helft is voor ons. Ook Goirle wordt nu onrustiger aan de bal en speelt af en toe de lange bal.
In de rust zijn we zelf niet tevreden, maar staat t nog steeds 0-0.
De tweede helft  begint gelijk met een mooie aanval van DSC. De keeper van Goirle kan nog net redden. Dan een moment , wat de wedstrijd had kunnen openbreken voor ons. Een aanval van DSC wordt voor buitenspel onterecht afgevlagd. Bram was erdoor en alleen voor de keeper. Dan volgt er n klein offensief  van GSBW en we krijgen de bal niet weg. Ze kunnen een aantal keren schieten. Milan krijgt m niet klem vast, de bal valt in de 16 voor een Goirlese voet en t staat 0-1. Balen !. De wedstrijd is nu helemaal open en wij gaan voor de 1-1. Na weer een schot op ons doel, komt Milan uit en wordt geraakt door een speler van Goirle aan zn hoofd, laat de bal los en wederom wordt er gescoord. 0-2. Erg jammer dat de scheidsrechter niet affloot voor een overtreding. Maar hij was niet te vermurwen over zn beslissing. Na een klein 20 min steken we Bas weer eens mooi weg, en die gaat t op doel af en schiet in t zijnet. Een goede kans. Beide ploegen creëren kansen . Wat ons niet helpt, is dat de scheidsrechter wel direct de grensrechter van Goirle volgt en Davy soms laat staat als die vlagt.  Daardoor worden enkele aanvallen, die niet buitenspel leken, van ons niet beloont. De grootste kans op een doelpunt  volgt na een half uur wanneer Bas weer de achterlijn haalt en de bal perfect op Mathijs geeft. De bal gaat echter naast. We krijgen een paar vrije trappen op 25 en 20 m maar die krijgen we niet op doel. Het zit dan ook niet mee.  Plotseling krijgt  een schot van Goirle een rare “spin” via een been en draait zo t doel in via onderkant lat. 0-3.
DSC2 kennende geven we nog niet op. Dat is toch wel onze kracht. Wij kunnen niet tegen ons verlies. De kansen die we creëren gaan er echter niet in. Het mag niet lukken vandaag.  We krijgen meer ruimte nu en gaan weer meer combineren over de grond. We leggen nog een paar mooie combinaties op de mat. Dan via links en dan via rechts.  De invallers in  de tweede helft vallen allemaal sterk en gemotiveerd in en helpen het team vooruit, om toch nog een doelpunt te maken. Het lukt allemaal net niet. Als de scheidsrechter af fluit zijn  we met het hele team erg teleurgesteld en heeft t even tijd nodig ook de positieve spel punten van vandaag te zien.
Vandaag waren er net teveel “deamons” (zie verslag donderdag)  met kleine oogjes en teveel pijntjes na de wedstrijd van donderdag avond. Omdat wij en al onze tegenstanders erg aan elkaar gewaagd zijn, worden alle wedstrijden op details beslist.  Daardoor konden we niet helemaal brengen , wat we normaal kunnen. We mistten onze frisheid. Vandaag was GSBW de terechte winnaar en ze staan ook niet voor niets nu tweede in de poule.  Maar wat ons sterkt; de verschillen zijn klein en ook positief, de wissels in de tweede helft maken ons niet zwakker. Maar zoals de titel van het verhaal al verraadde: wie de minste fouten maakt die wint de wedstrijd. Terwijl Goirle klimt naar de tweede plaats in de poule, blijven wij  vast staan op onze zevende plaats.  Nog twee wedstrijden te gaan dit jaar. Volgende week uit naar Drunen : RKDVC 3 staat vierde. De week erop thuis tegen BMC 2 . Die  staan 8ste; Maar eerst onze huid zo duur mogelijk verkopen in Drunen !!!