DSC 1 - Nieuwkuijk 1 - 3-5

Verlies in het eerste half uur tegen Nieuwkuijk 3-5

En nu tegen de koploper Nieuwkuijk, effe andere koek denk ik zomaar. Jammer dat we weer niet compleet zijn, het wordt dus puzzelen voor de trainer. Maar liefst zes spelers kon de trainer niet over beschikken.
Willen we mee blijven doen dan mogen we zeker niet verliezen maar na vorige week had ik daar wel alle vertrouwen in.

De eerste kans was voor Roy van Beurden, een kopbal na vrije trap met een goede redding van de keeper. Het was ook Roy die met vrije trap daarna nog gevaarlijk was. Hierna nam Nieuwkuijk het initiatief over en maakten de bezoekers drie doelpunten in een half uur. Te makkelijk werden deze goals weggegeven en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld tot vlak voor rust Roy een vrije trap fraai in de bovenhoek schoot en er weer hoop ontstond bij de supporters.

Na de rust een veel gretiger en feller DSC, hoe jammer was het dan ook dat we gelijk na rust een penalty tegenkregen en er dus 1-4 op het scorebord stond. Het siert de ploeg dat we goed bleven voetballen en het was ook Gerd Jan Hooijmans die na een corner van Brent van Herwijnen met een kopbal weer hoop bracht.
Hierna waren er zeker nog kansen voor de aansluittreffer, maar zoals zo vaak loop je dan tegen een counter aan en was het weer verschil weer drie doelpunten.
Voor het sluitstuk was het wederom Roy van Beurden die met venijnig schot de einstand op 3-5 bracht.
Jammer van het eerste halfuur, er had meer ingezeten op basis van de tweede helft maar we moeten wel stellen dat Nieuwkuijk de betere ploeg was en niet voor niets op de eerste plaats staat.