terug naar verslagen

Nulandia 1 - DSC 1 - 2-0

Ongelukkige nederlaag tegen Nulandia 2-0

De uitwedstijd tegen de nummer zes op de ranglijst Nulandia, bij winst slaan we een gaatje en blijven we bovendien meedoen in de bovenste regionen. Thuis wonnen we nipt met 2-1 dus op voorhand al een lastige pot zou je zeggen.
Een weetje………volgens de prognose in de voetbalapp wordt het 1-1.
Met een redelijk voltallige selectie, en onder goede weersomstandigheden begonnen we aan wedstrijd.

Een rommelig begin van de wedstrijd over en weer met een te gehaast DSC en een beter spelend Nulandia.
Kans Wessel Theuwis na mooie aanval over links, we komen beter in de wedstrijd maar tot aan de rust gebeurde er verder niet veel. De partijen waren zoals dat zo mooi heet volledig in evenwicht.

In de rust moest Geert van Herwijnen geblesseerd uitvallen, hij werd vervangen door Nick Brouwer. We geven weinig weg maar creëren zelf ook te weinig. Het gevaar van Nulandia kwam met name uit stilstaande situaties met de lengte in de ploeg. Tim Coset kreeg een van de weinige kansen in de wedstrijd, alleen op de keeper af kon hij deze niet verzilveren. Toen iedereen al dacht aan een gelijkspel kregen de gastheren een makkelijk gegeven vrije trap op de rand van de 16 meter die keurig werd binnengeschoten in de rechterhoek buiten bereik van Jos van  Mook.
Hierna was het alles of niets, een mooi schot van Wessel Theuwis werd nog gekeerd door de keeper.
Dat het in de 88e minuut nog 2-0 werd was verder voor de statistieken.