terug naar verslagen

Haarsteeg 1 - DSC 1 - 1-3

DSC verrast in Haarsteeg, 1-3 winst

DSC verrast Haarsteeg 1-3 met winst

Om weg te blijven van de onderste plaatsen en om de flow vast te houden moesten we eigenlijk winnen vandaag.
En dat hebben we met verve gedaan, een goede teamprestatie en met veel inzet is er gestreden met uiteindelijk als beloning de drie punten.

Onder gure winterse omstandigheden en met dit keer een echte grasmat begonnen we aan de wedstrijd. De eerste kansjes waren voor Haarsteeg, gebruiken het gehele veld met goed en beter veldspel.
Het spel ging op en neer totdat in de 18e minuut Bjorn Steenbekkers vanaf zeker 30 meter het net wist te vinden met een keeper die ver voor zijn goal stond.
Hierna pakte Haarsteeg het initiatief en moest Jordi Grandia al zijn kunsten vertonen het doel leeg te houden.
We kwamen zelfs op 0-2 door een corner die werd ingekopt door Gerd Jan Hooijmans.
In de laatse fase van de eerste helft kreeg Roy van Beurden nog een kopkans maar het waren de gastheren die het  vlak voor de rust de aansluitingstreffer wisten te maken.

Na de rust, zoals ook verwacht, nog meer druk vanuit Haarsteeg maar onze verdediging stond goed en aan de andere kant kregen we dan ook de ruimte voor de counter. Bij een van die counters kwam Roy van Beurden alleen voor de keeper maar helaas ging zijn schot net over het doel.
Toen we in de 65e minuut na een fraai uitgespeelde aanval over een aantal schijven de 1-3 maakten was de buit binnen, het was Luca Schrier die de afronding voor zijn rekening nam.
Haarsteeg probeerde het nog wel maar we gaven verder niets weg vandaag.
Een knappe overwinning op de nummer 3 op de ranglijst.

Bijzonderheden

- Prima scheidsrechter, niet dwingend aanwezig, dus goed

- Er kwamen een aantal spelers in aanmerking voor man of the match maar ik kies deze keer voor Luca Schrier, sterk aan de bal, hard werkend en een goal gemaakt

- Er waren weer meer supporters uit Kerkdriel dan van de Haarsteeg, chappeau hiervoor

- Sinds Christ Jansen weer komt kijken halen we weer punten, dus Christ.....

- Volgende week goed afsluiten voor de winterstop met een thuisoverwinning tegen Den Dungen

- Zelfs zonder (tijdelijk) stroom was het weer gezellig in de kantine, iedereen is natuurlijk van harte welkom na afloop

- Het herstel van Tim Coset verloopt voorspoedig en ook Leon van Heel zal na de winterstop ook weer kunnen aansluiten. Ik denk dat dit voor Mike van Namen nog te vroeg is

Aanstaande zondag dus de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Den Dungen. Let weer op de aanvangstijd van 14.00 uur. Ik ben er weer jullie toch ook ?.