terug naar verslagen

FC Tilburg 2 - DSC 2 - 0-1

Alles of Niets

Vandaag uit naar FC Tilburg. Na de hele week regen vandaag veel beter weer. N zonnetje, wat blauwe lucht, wolken en af een toe een kort buitje. Het plan is om in 4-4-2 te starten en de ruimte te vinden in de omschakeling. FC Tilburg staat onderaan en vandaag winnen is eigenlijk een must als we weer aansluiting met de top 6 willen krijgen.
Nadat de vorige wedstrijd tegen FC Engelen was afgelast en komende donderdag wordt ingehaald en die wedstrijd daarvoor tegen Gudok zwaar onterecht was verloren,  wordt t vandaag alles of niets. De scheidsrechter is een Pietje precies en wil van alle spelers alles weten. Het lijkt wel een overhoring. Ook de grensrechters worden heel erg goed geïnstrueerd.
De eerste 10 minuten is erg rommelig, waarna er een goede aanval van DSC volgt in de omschakeling. De bal gaat net naast. Na 15 min krijgt DSC een vrije trap en de keeper van Tilburg heeft grote moeite en pakt t schot in 2 keer.
 Wij blijven hard werken en Bas wordt op links neergehaald  en de tegenstander loopt tegen geel aan.  We rijgen meerdere kansen aan elkaar: n kopbal gaat net naast,  1:1 alleen voor de keeper. We zijn wat onrustig aan de bal en kiezen steeds net de verkeerde oplossing. We spelen vaak te snel diep, wat al eens meer gebeurd is in t verleden. Daardoor komen we niet aan t voetballen en verliezen we de bal weer te snel.  Stephan zet t halverwege de eerste helft om naar 4-3-3 om meer druk uit te oefenen op de tegenstander.  Er komt gelijk meer druk naar voren.  Na 30 min spelen we de bal goed naar voren, waar Mathijs 'm verlengt naar  Cas. Die gaat alleen op de keeper af en scoort door de benen; 0-1. Hierna gaat t beter lopen en komen we meer aan de bal. In de rust is t advies van Stephan; kort doordekken en druk uitoefenen. We beginnen er sterk aan de tweede helft en grijpen de tegenstander bij de strot. We veroveren veel ballen en leggen erg veel energie met t hele team in de wedstrijd. Dit is weer t tweede dat we kennen en als we zo gaan voetballen dan heeft iedere tegenstander t moeilijk tegen ons. De laatste pass is echter niet goed en daardoor valt t tweede doelpunt maar niet. Er komt nog een geweldig mogelijkheid wanneer Bas door stoomt tot aan de achterlijn in de 16 en m voorgeeft. Deze bijna niet te missen kans had Cas zijn tweede kunnen opleveren, maar hij gaat net naast. Langs de kant telden we m al. Ook wordt even later een pure penalty aan ons onthouden, omdat de scheidsrechter t wegwuift.
Heel af en toe komt FC Tilburg tot een kansje. Maar onze verdediging is als een vesting, t middenveld  jaagt samen met de aanvallers met zoveel power en inhoud dat  Tilburg geen echte kans kan creëren. Als er  gefloten wordt voor t einde van de wedstrijd hebben we verdiend gewonnen en voor t eerst de nul gehouden. We hadden we eigenlijk nog meer moeten scoren.  Niet dat we t niet geprobeerd hebben, maar de gewilde 3 punten zijn binnen. Alle kudos voor dit fantastische tweede team dat nooit van opgeven weet.
Dit team gaat altijd voor de winst : "Alles of Niets" : 4 wedstrijden gewonnen en 3 verloren
Ondertussen ontwikkelen alle spelers zich onder de leiding van Davy en Stephan. Wedstrijd voor wedstrijd. Op naar komende donderdag avond tegen FC Engelen. Bij winst hebben we weer aansluiting bij de top van de poule!