terug naar verslagen

FC Engelen 1 - DSC 1 - 1-3

DSC koploper na 1-3 zege bij Engelen FC

Alweer de vierde pot van dit seizoen, de uitwedstrijd tegen het lager geklasseerde en gedegradeerde Engelen FC. Hopelijk zijn we in staat de aansluiting bovenin te houden, zou mooi zijn toch.
Met vier afwezigen (schorsing en blessures) begonnen we aan de wedstrijd op dit mooie sportpark.

Al na een minuut verkijkt Jay Ackermans zich op een houdbaar schot en stonden we dus al heel snel met 1-0 achter.
Het was dan ook goed dat Gino Schrier tegen zijn oude club na 10 minuten voor de gelijkmaker kon zorgen. Na een corner van Quincy de Kleijn loopt Gino de 1-1 binnen. Kort hierna een scrimmage voor de goal van Engelen maar de bal wilde er niet in.
Hierna komt Engelen wat beter in het spel, neemt het initiatief over terwijl wij slordig aan de bal zijn met veel balverlies.
Ruststand  dan ook een terechte weerspiegeling met 1-1.

Na rust is de eerste kopkans voor Engelen en kreeg Luca Schrier ook een mooie kopkans maar de bal ging net over  het doel. In de 51e minuut kregen wij een vriije trap op links die wel of niet werd aangeraakt door Mike van Namen, maar goed we stonden weer op voorsprong.
Engelen moest nu wel aanzetten lopen we zelf weer ver terug maar konden we het nog wel droog houden.
In de 75e minuut kregen we een vrije trap rand zestien 16 meter die hard en in de hoek werd ingeschoten door Bjorn Steenbekkers. Jay Ackermans moest nog wel een paar keer redding brengen en kreeg Luca Schrier nog een mooi kans vrij voor de goal echter zonder succes. De laatste kans was voor Engelen met een vrije trap net naast.
Eindstand na 90 minuten 1-3 met geen hoogstaand voetbal van beide kanten maar wel met voldoende inzet en strijd.