terug naar verslagen

EVVC 1 - DSC 1 - 4-3

Zure nederlaag tegen EVVC in slotfase, 3-4

De eerste uitwedstrijd van dit seizoen tegen EVVC uit Vinkel, vorig seizoen boekte we hier nog een overwinning dus ben benieuwd hoe we er nu voorstaan tegen deze voor ons altijd lastige en fysiek sterke tegenstander. EVVC verloor de eerste wedstrijd tegen Den Dungen dus zal zeker alles op alles zetten de eerste punten te behalen. Een zure nederlaag door een goal in de laatse minuut werd ons echter fataal, eindstand 3-4.

Het begin was duidelijk voor ons, Bram Zweers kreeg de eerste kans na 5 minuten maar vergeet af te spelen. EVVC speelt met veel lange ballen zoals verwacht en krijgt de eerste kans na 10 minuten. In de 13e minuut wordt het 0-1 door Brent van Herwijnen na een blunder van de keeper. We hebben het betere van het spel en ook de betere kansen. Na een half uur gaan wel mee in het spel met lange ballen vergeten weer te voetballen. In de 40e minuut was het Joeri Cuppen die na een voorzet van Bram Zweers met een fraaie kopbal nog wel voor de 0-2 kon zorgen. Leon van Heel had kort hierna nog een mooie schietkans echter zonder succes. Jammer was het dan ook dat de gastheren vlak voor rust na een corner de aanluiting kregen 1-2.

Na de rust vooralsnog geen wissels maar wel een rommelig begin. EVVC gaat opportunistisch voetballen met veel lange ballen en fysieke duels. We kunnen er niet meer onderuit voetballen en blijven onrustig aan de bal. Het was dan ook wachten op de goals, in de 59e minuut wordt gelijk door een voorzet met het hoofd die keurig wordt afgerond. De anders zo stabiele achterhoede wankelt en je voelt aan de zijlijn dat het lastig gaat worden, ook het middenveld krijgt gaan grip meer en in de 72e minuut wordt het dan ook verdiend 3-2 na een mooi uitgespeelde aanval.
De twee wissels zorgen nog wel voor meer stabiliteit waarbij de goede invalbeurt van Nick Brouwers opvalt. Het word nog 3-3 door Leon van Heel na slecht uitverdedigen door EVVC en moeten we eigenlijk het punt koesteren en de wedstrijd “killen”. Hierna kruipen we nog door het oog van de naald en wordt een goal afgekeurd,  moet Jordi Grandia nog redden na een vrije trap maar krijgen we alsnog de deksel op de neus in de laatste minuut door matig verdedigen. Een onnodige nederlaag tegen een ploeg die zeker niet beter was maar wel meer energie in de wedstrijd bracht.