terug naar verslagen

Nooit Gedacht 1 - DSC 1 - 1-3

DSC bijt van zich af in Geffen, 1-3 winst

Uit tegen Nooit Gedacht uit Geffen is voor ons altijd een lastige pot gezien ook de historie.
Hopelijk is echter nu duidelijk geworden dat we vanaf minuut één scherp moeten zijn. Uiteindelijk bleek dat zeker het geval te zijn en gingen we met de volle buit naar huis.

De start was fel en gretig, de kansen kwamen er in overvloed, Quincy de Kleijn een kans na 6 minuten, Luca Schrier kort hierna. Het wachten was op de eerste goal die dan ook viel in de 7e minuut. Een vrije trap van Roy van Beurden werd niet goed verwerkt door de doelman. Luca Schrier kreeg nog een kans op de 0-2 maar de bal ging net naast. We hadden onszelf beter kunnen en moeten belonen in de eerste fase van de wedstrijd.
Geffen kwam hierna beter in de wedstrijd en na geknoei achterin kwamen de gastheren op 1-1.
Vlak voor rust moest Jordi Grandia redding brengen na een door hemzelf veroorzaakte penalty.

Na de rust pakte we de draad weer goed op en waren de eerste kansen voor DSC, Brent van Herwijnen na een mooie aanval kon net niet afronden en een kopkans voor Gino Schrier na een corner.
Dezelfde Brent van Herwijnen bracht kort na de rust de
stand op 2-1. Ook Wessel Theuwis kreeg een bijna niet te missen kans alleen voor de goal maar vond de keeper op zijn weg.
Hierna werd het meer spannend dan goed met kansen over en weer en vergat de scheidsrechter rood te geven in plaats van geel na een te forse overtreding op Wessel Theuwis.
Uiteindelijk was het Bram Zweers die na een pass van Nick Brouwers voor de verlossende 1-3 kon zorgen.