terug naar verslagen

ODC 1 - DSC 1 - 0-3

“Topper” onderin tegen ODC in ons voordeel beslist 0-3

Er stond veel op het spel tegen de nummer voorlaatst uit Boxtel ODC, een 6 punten wedstrijd zoals men dat ook zo mooi noemt.
Onder perfecte omstandigheden en met 2 rode kaarten van vorige week op zak kwamen daar ook nog eens gedurende de wedstrijd de blessures bij van Bas Vos en Roy van Beurden. Geen makkelijke opgave dus maar we hebben de klus kunnen klaren en weer eens  drie punten kunnen bijschrijven.

De eerste kans kregen we al na een minuut, Roy van  Beurden alleen voor de keeper, ook was het Roy die met een goed schot kort daarna de keeper net niet wist te verschalken. We kregen de betere kansen zonder ook echt goed te voetballen, maar ook ODC kreeg een paar kansen maar gelukkig stond het visier niet scherp genoeg.
Hierna moest Bas Vos zich laten wisselen, hij werd vervangen door Brent Piels, en kort daarna moest ook Roy van Beurden het veld verlaten.
Na een mooie actie van Ton Burg wist Jordy de Wit de 0-1 in de 23 minuut op het scorebord te brengen, een hele opluchting.
Vlak voor rust werd het zelfs 0-2 door goed doorzetten van Milo van Osch en bekwaam afronden door Tim Coset.

Na de rust kwam er natuurlijk de verwachte druk vanuit ODC, liepen we weer te ver naar achteren en lieten het spel over aan de thuisclub.
Het werd een weinig verheffende 2e helft waarbij opviel dat ODC onmachtig was met name voorin, weinig kansen kreeg, en die paar kansen die er kwamen hadden Jordy Grandia en onze verdediging een passend antwoord op.
De gasten hadden wel een belangrijk wapen, een van de spelers kon van een ingooi een corner maken, altijd lastig verdedigen.
Toen Martijn Veldhuis 10 minuten voor de tijd, na een voorzet van Jordy de Wit, voor de 0-3 kon zorgen waren de belangrijke punten binnen.
Een knappe teamprestatie als je bedenkt dat er toch een gehavend elftal op de mat stond, de invallers hebben het dan ook prima gedaan.