terug naar verslagen

SCG'18 - DSC 1 - 2-0

Onnodige eerste nederlaag tegen SCG’18

De eerste wedstrijd voor SCG’18 in deze competitie en voor ons de eerste keer tegen deze mooie fusieclub. Wel even wennen de nieuwe clubkleuren van SCG’18, het oude vertrouwde geel was eigenlijk best wel mooi.
In verband met Corona waren er slechts 20 bezoekende supporters welkom.
De werkelijkheid was echter anders, geen controle en ook de kantine was gewoon open in tegenstelling tot de berichtgeving op de DSC site.

Dan naar de wedstrijd met twee gezichten, de eerste helft waren we er niet bij met te weinig energie en ook niet scherp genoeg aan de wedstrijd begonnen.
We waren daarnaast ook te lief in het veld naar mijn mening, de tegenstander was gretiger aan bal en had meer de wil om te winnen.
In de tweede helft een heel ander DSC die vooral op de helft van de tegenstander wilde voetballen en jongens als we de helft van alle kansen hadden benut waren we echt met 3 punten naar huis gegaan, het zat ons dan ook niet echt mee en het leek wel op de bal er niet in wilde.

Het eerste kansje was voor Bas Vos maar daarna was het Gestel die het initiatief naar zich toe trok. Na eerst een bal op de lat was na 13 minuten wel raak na een vrije trap rand 16 meter die perfect werd binnengeschoten.
Het was jammer dat een van onze weinig perfect lopende aanvallen met mooi combinatiespel net niet kon worden afgerond met een treffer.
Vlak voor rust werd het zelfs 2-0 voor de thuisclub door slecht uitverdedigen, zeg maar gerust geklungel.
De laatste kans vlak voor rust was voor Bas Vos op aangeven van Roy van Beurden maar helaas geen aansluitingstreffer.

Vlak na rust was ook de eerste open kans weer voor ons, het schot van Martijn Veldhuis ging net naast.
Dat was begin van de verhaal van de 2e helft met vele kansen maar ook met weinig geluk.
- Kopbal Maik van Namen op de lat
- Bas Vos met een goede redding van de keeper
- Afgekeurde goal van Bas Vos, en zo kan ik nog wel even doorgaan…….
Hoe we ook bleven druk zetten de goal viel niet en moesten we dus onnodig onze eerste nederlaag incasseren.

Bijzonderheden:
- Jammer van de rode kaart voor Gert-Jan Hooijmans vlak voor tijd

- We hadden een warrig leidende jonge scheidsrechter vandaag, ik was het ook niet altijd met hem eens (maar ja ik ben wel partijdig natuurlijk)

- We begonnen de wedstrijd met de 3 geblesseerde spelers, best wel veel eigenlijk zo vroeg in het seizoen

- Een eerste invalbeurt van Wessel Theuwis in de hoofdmacht met een trotse Pa langs de lijn,
  gaan we nog veel plezier aan beleven denk ik zomaar

- Jammer van een aantal vaste supporters die er niet waren vandaag, minder gezellig langs de lijn en ook in de kantine

- Wordt nog een puzzel volgende week voor de technische staf met alle afwezigen
  Hopen maar dat de blessures meevallen

Volgende week thuis tegen DVG (Liempde) gaan we hopelijk de slechte smaak van deze wedstrijd wegspoelen, met de juiste focus en energie moet dat lukken.
Blijf de website goed volgen m.b.t. de Corona voorschriften en actualiteiten die per vereniging kunnen verschillen.
We horen dus zojuist dat er geen toeschouwers meer aanwezig mogen zijn de eerste weken….....