terug naar verslagen

Avanti'31 1 - DSC 1 - 3-2

Harde werken niet beloond tegen Avanti

Onder een lentezonnetje maar wel met wederom een gehavende selectie begonnen we de wedstrijd tegen de koploper Avanti.
En weer een wedstrijd met 2 gezichten, een goede en slimme 1e helft met een mindere 2e helft brachten uiteindelijk geen punten op voor ons.

We begonnen goed aan de wedstrijd met een eerste mooie kans voor Milo van Osch.
Avanti had wel een veldoverwicht en was vooral gevaarlijk uit stilstaande situaties, kopbal na een corner.
Na een snelle counter vanaf rechts bracht Leon van Heel de bal goed voor en hoefde Jordy de Wit de bal alleen nog maar binnen te lopen.
Lang konden we niet genieten van de voorsprong want 10 minuten later was het weer gelijk na slecht verdedigen en volgens de geleerden vergat Mari van de Kammen te vlaggen….
We waren deze tegenslag snel teboven, het was Martijn Veldhuis die met een bekeken boogbal weer voor de voorsprong kon zorgen.
Het had nog mooier kunnen zijn als Bas Vos de Vos de kans vlak voor rust had kunnen verzilveren maar hij schoot helaas over.

Na een paar omzettingen in de rust bij Avanti werd de druk op de verdediging steeds groter en kwamen we er nauwelijk meer uit.
Het was ook wachten op een goal die dan ook kwam in de 71e minuut waarbij er volgens iedereen sprake was van buitenspel maar de warrig fluitende scheidsrechter kwam niet op zijn besluit terug.
Het werd zelfs nog erger toen een paar minuten later na een steekbal een van de aanvallers  de 3-2 op het scorebord bracht.
Het verzet was gebroken en er kwamen nog kansen voor Avanti echter zonder doelpunten.