terug naar verslagen

DSC 1 - Margriet 1 - 1-1

Gelijkspel tegen Margriet voldoende voor handhaving

En alweer een heel belangrijke voorlaatste pot voor ons, als we winnen waren we veilig en niet afhankelijk van de concurrentie. Na een matige reeks was het eigenlijk weer eens tijd voor een overwinning.
Onze tegenstander Margriet had al een periodetitel in de tas dus wie weet…….maar de werkelijkheid was anders, we kregen het zeker niet cadeau.
Uiteindelijk bleek het ene punt voldoende en zijn we veilig met nog een wedstrijd te gaan.

In het begin hadden we het betere van het spel, de eerste kans was echter voor Margriet, Jos van Mook wist erger te voorkomen in een 1 op 1 situatie met een van de aanvallers.
Ook hadden we geluk dat een schot van Margriet op de lat belandde.
Onze echte eerste kans was na 30 minuten, een schot van Roy van Beurden werd vakkundig gekeerd door de keeper.
Kansen waren er daarna voldoende over en weer maar het vizier stond nog niet scherp genoeg.
De ruststand was dan ook een terrechte 0-0 stand.

Na de rust ontstond er meer ruimte op het veld die beter werd benut door Margriet, de gasten wisten een mooie aanval in de 54e minuut met een kopbal af te ronden en kwamen op een 0-1 voorsprong.
Het spel werd er niet beter op en het leek wel dat er onvoldoende vertrouwen en ook spanning in de ploeg kwam.
De wissels in het laatste kwart van de wedstrijd zorgden voor de ommekeer, er kwam meer gevaar van de flanken met ook mogelijkheden voor o.a Roy van Beurden, schot gekeerd door de keeper en een kans voor Tim Coset na een mooie assist van Bas Vos. De spanning was voelbaar langs de lijn en we waren dan ook opgelucht dat de scheidsrechter in de 80e minuut floot voor een penalty na een handsbal. Deze werd onberispelijk hard en knap ingeschoten door Roy van Beurden.

Bijzonderheden

- Voor het eerst een vrouwelijke scheidsrechter die een foutloze wedstrijd floot, complimenten
Ook de spelers hadden zeker meer respect, er viel geen overtogen woord op het veld

- Gedurende de wedstrijd hebben we regelmatig gekeken naar de andere uitslagen (ODC, DVG met name) en was het zeker ook billenknijpen tot het einde

- Doordat ook ODC niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Den Dungen zijn we dus niet meer in te halen met 4 punten voorsprong

- Het was tevens de laatste thuiswedstijd voor een vijftal spelers die afscheid nemen van de selectie, de heren kregen uit handen van Arnold Verbeek een bos bloemen en een dankwoord voor bewezen diensten

- Blijf het jammer vinden dat een aantal spelers naar mijn mening te vroeg stoppen met de selectie
Ben dan ook benieuwd hoe we dit gaan invullen het komende seizoen

- Man of the match voor mij Milo van Osch

Volgende week de laatste wedstrijd uit tegen de Zwaluwe VFC uit Vught.
Voor Zwaluwe VFC staat een mogelijke 2e plaats op het spel, dus kan nog een mooie pot worden.