• Geen agendaitems aanwezig
terug naar verslagen

Alem 1 - DSC 1 - 3-3

We ontsnappen in Alem, eindstand 3-3

De clash tegen Alem altijd beladen en speciaal zeker nu we zelf nog een resultaat nodig hebben en Alem promotie / degradatie wedstrijden gaat spelen. Ben heel benieuwd wat er gaat gebeuren kijkende naar alle belangen die er spelen. Er was veel publiek en ook vuurwerk zoals verwacht. Uiteindelijk hebben we het gered maar wat was het spannend tot de laatste seconde.

Na twee minuten was het al raak, Roy van Beurden kon een voorzet van Quincy de Kleijn bekwaam afronden.
Hierna leek het wel of de spanning op de wedstrijd kwam en was het Alem wat met meer energie de wedstrijd naar zich toe trok. Alem raakte nog de paal na 14 minuten en met een penalty (te zwaar gestraft) na slecht verdedigen bracht Alem de stand op 1-1.
Ook Mike van Namen raakte nog de paal met een fraaie kopbal.
Hierna werd het spel stilgelegd doordat de vrouw van de verzorger van Alem onwel was geworden en de ziekenwagen op het veld nodig was.
Na de hervatting raakte Alem nog de paal na een vrije trap, maar bleef de ruststand 1-1.

Na de rust hopelijk een ander beeld, er staat volgens mij echt veel spanning op bij de jongens.
Het blijft lastig voor ons, op het middenveld hebben we geen grip en spelen we met veel lange ballen net als Alem trouwens. Weinig verheffend voetbal en er wordt dan ook weinig gecreëerd. Na na de zwaar gestrafte rode kaart voor Alem dachten we de de wedstrijd over de streep te kunnen trekken.
Een penalty voor Alem na balverlies op het middenveld met een overtreding in strafschopgebied bracht de 2-1 en staan we weer aan de verkeerde kant van de streep.
De warrige scheidsrechter staat tever van de situatie af vandaan ook de vele onnodige gele kaarten.
In de 70e minuut krijgen ook wij een te licht gegeven penalty die werd benut door Roy van Beurden.
Hierna komen er nog een aantal kansen voor Roy van Beurden, kopkans net over, en een schietkans voor Luca Schrier gekeerd door de keeper.
De andere uitslagen op de velden zijn niet in ons voordeel dus blijft het spannend wat ook voelbaar is rond het veld.
Toen Alem in de 90e minuut nog een vrije trap kreeg en weer op voorsprong kwam dachten we dat het over en uit was.
In de allerlaatse minuut was het een voorzet van Jordi Grandia die door niemand werd aangeraakt en pardoes in het net belandde en dus de verlossende 3-3 op het scorebord bracht.
Wat een opluchting en wat een afsluiting van dit seizoen.