terug naar verslagen

DSC 2 - Maliskamp 2 - 2-0

Voetbal is simpel, maar simpel voetbal is het allermoeilijkste

Vandaag onze tweede oefenwedstrijd in de winterstop. Thuis tegen Maliskamp.
We begonnen de wedstrijd met 1 minuut stilte , gelijk met DSC 6 vanwege het onverwachts overlijden van de vader van Quin van Ballekom.
De opdracht vandaag is proberen te creëren van mogelijkheden als voorbereiding op de competitie. Zoals Stephan gewoon is, wordt er veel gewisseld en komt iedereen aan speeltijd toe in de oefenwedstrijden.
Maliskamp vandaag bestaat uit een mix van 1 en 2. Beide teams beginnen met goed positiespel en verzorgd voetbal en gaat het gelijk op. In de 11ste minuut een goede aanval met rust in t spel van DSC. Er wordt geopend over links, de bal gaat weer naar de ruimte op rechts en gaat wederom naar links, wat de tegenstander  verrast. De voorzet valt bijna binnen. 1 minuut later wederom DSC met een goede aanval over links wat weer bijna tot een doelpunt leidt. Maliskamp doet wat terug maar krijgt geen echte mogelijkheden. Een corner van Maliskamp in de 18de minuut gaat voor langs. Drie minuten later is het DSC en weet Mathijs Verhoeven de lat te treffen. De ruimte ligt op de flanken en na 25 min voetbal gaat Floris op links door tot de achterlijn, trekt voor maar de bal bereikt geen medespeler en wordt tot corner verwerkt. Uit de corner valt de bal weer voor de voeten van Mathijs V en die wordt van achter op zn kuit getikt. Penalty DSC. Coen benut die supercool en t staat 1-0. Vlak erna worden 3 spelers gewisseld. Maliskamp wordt iets beter na de 0-1 achter,  ook omdat wij vaak slordig balverlies lijden. In minuut 40 gaat n schot van Maliskamp net voor langs en in de 43ste redt Lars geweldig  en voorkomt een zekere 1-1. Opslag van rust moet Lars weer redding brengen en we halen de rust met onze 1-0 voorsprong.In de rust wordt door Stephan verteld dat we simpel moeten voetballen. Johan Cruijff zei vroegeri: Voetbal is simpel, maar simpel voetballen blijkt vaak t moeilijkste. En Johan had altijd gelijk met zn wijsheden. In de tweede helft beginnen we weer met 3 wissels. Maliskamp neemt gelijk weer het initiatief. Maar wij doen ook wel wat terug en na een mooie opendraaiende beweging draait Joost weg van zijn tegenstander en geeft de bal buitenkant voet op Mathijs V. , die de bal net naast schiet. Dit was een hele grote kans. 10 minuten in de tweede helft weer een goede kans: een schot van Cas doet de keeper van Maliskamp tot het uiterste strekken om m tot corner te verwerken. Maliskamp is een sportieve ploeg die ideaal is om tegen te oefenen. Beide ploegen proberen met verzorgd positiespel de openingen te vinden. De wedstrijd blijft in evenwicht en op en neer gaan. Al krijgt DSC wel de grotere mogelijkheden. Het was al waterkoud met een snijdende wind, maar in de 18de minuut komt er nog lichte sneeuw bij. Niet veel later plaatst Joost een bal precies in de voet van Mathijs die draait in de 16 en schiet in de hoek. De keeper tikt m tot corner die overgekopt wordt. Weer 2 wissels bij DSC. In de 22ste min is het weer Maliskamp die gevaarlijk is. Lars houdt weer de nul  met een erg goede redding. Even later krijgt Cas de bal aangespeeld en draait met een sublieme beweging weg en tussen de 2 laatste verdedigers van Maliskamp door en gaat alleen op de keeper af. Hij prikt de bal echter net naast het doel. Als we in de 33ste minuut voor de laatste keer wisselen gaat Mathijs Maas met volle overtuiging achter een bal in de diepte aan en hij mist niet. 2-0 DSC ! Maliskamp geeft niet op en met misschien wel de mooiste combinatie aanval van de wedstrijd combineren ze door onze verdediging en brengt de binnenkant van de paal redding en in de handen van Lars. Als in de laatste minuut van de wedstrijd Martijn nog opstoomt tot de achterlijn en de bal goed teruglegt wordt er bijna nog gescoord. De bal gaat jammergenoeg net naast.
Als de scheidsrechter affluit hebben we een lekker pot voetbal gespeeld en zoeken we snel de warmte op. Lekker gevoetbald. Precies wat de bedoeling was. 2 doelpunten gescoord en niets tegen ! We zagen een DSC 2 dat als een team samenspeelde ongeacht de samenstelling en bezetting op het veld. Als je kritisch wilt zijn dan  hadden wat meer moeten scoren en voor het doel nog  meer koelbloedig zijn. Maar met zoveel wisselmomenten maakt dat het wel allemaal iets moeilijker. Onnodige balverlies is ook een een verbeter punt; dus simpel spelen 4m ipv 20 m passes, maar zoals Johan Cruijff al zei ,dat blijkt vaak t allermoeilijkste