• Geen agendaitems aanwezig
terug naar verslagen

DSC 2 - Moerse Boys 2 - 3-1

Succes Story DSC2 houdt aan !

Vandaag , 2 Juni, onze eerste promotie wedstrijd naar de eerste klasse tegen Moerse Boys uit Zundert. Een uur rijden vanaf Kerkdriel.
Het is bewolkt voorjaarsweer en gelukkig weer een dag droog, 18-20 graden en een zacht briesje. Ideaal voetbalweer. 4-4-2 Systeem tegen Moerse Boys die 3-5-2 gaan spelen naar verwachting
We gaan vanuit eigen kracht voetballen. Moerse Boys heeft alles te verliezen en wij niet. We hebben er erg zin in. Redelijk veel supporters hebben aan de de oproep gehoor gegeven om ons te steunen. Het eerste deel van de wedstrijd is van beide ploegen, aftasten van de sterkten en zwakten.
De eerste corner is voor MB maar daar komt niets uit. Na 5 minuten spelen komen de eerste spelde prikjes van DSC.
Wij proberen de meeste tijd aanvallen over de grond op te zetten en MB speelt in deze fase vaak de lange bal. DSC gaat ook naar 3-5-2. Na 10 minuten een goede mogelijkheid als we veel druk uitoefenen rondom de 16 van MB en Coen’s afstand schot net rakelings aan de buitenzijde van de kruising vliegt.  Dan volgt er een periode waarbij beide ploegen proberen te voetballen en gelijk met veel druk de andere partij het moeilijk te maken. Vaak van 16 to 16 en dan is de bal weer kwijt. Een echt middenveld gevecht
De linksback van MB komt een paar keer goed op, net als onze Bas op zijn linkerkant. Een schot van Tim op het doel is niet krachtig genoeg en een schot van MB gaat over.
Dan na 25 min spelen mag Coen een vrije trap nemen een aantal meter buiten de 16 en raakt een speler van MB in de muur die opspringt met zn arm omhoog. Hands !.
De goed fluitende scheidsrechter  aarzelt niet een geeft een penalty. Bas benut de penalty feilloos door m precies in de linker onderhoek te schieten.  De keeper van MB zat er nog goed bij maar de penalty was gewoon to hard genomen en de keeper daardoor kansloos. Moerse Boys laat het er niet bij zitten en voert de druk op, wat resulteert in een grote mogelijkheid. Milan redt goed. Een paar minuten later een vrije trap van DSC, maar de keeper van MB pakt die weer uit de lucht. Goed keeperswerk van beide doelmannen in deze fase.
Er volgen nog wat kansen over en weer . Een schot van Tim wordt geblokt. Johan komt een keer erg goed door op links en trekt de bal voor. Tim komt net niet goed uit om de bal vol te raken en de bal gaat naast. Dit was de kans op de 2-0.  Moerse Boys doet nog wat terug maar het is buitenspel.  In de rust constateren we dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn, dat de 10de plaast in de 1ste klasse niet veel moeilijker is dan de top van onze poule van de tweede klasse. We weten  dat we deze wedstrijd moeten kunnen winnen.
DSC start gelijk sterk in de tweede helft; een hele mooie steekbal van Mathijs Verhoeven op Bram, maar meer dan een corner komt er niet uit.  Na 5 min in de tweede helft is het welk raak door een mooie combinatie van de beide Mathijssen, waar de voorgetrokken bal door een speler van Moerse Boys in het eigen doel gewerkt wordt.
Nog geen minuut later staat t al 2-1 omdat we niet goed staan in de verdediging. Dat is jammer, want nu krijgt MB weer het geloof terug. Dit zijn dingen waar we alerter op moeten zijn.
We schakelen weer om van systeem 4-4-2; We hebben zoveel ervaring opgebouwd dit seizoen, dat we niet in paniek raken en we blijven goede combinaties op de mat leggen. Soms loopt het echt goed alware het een geoliede machine.
Moerse Boys speelt toch nog vaak de lange bal en er komen daardoor wat kansen voor  MB. Maar dan is Milan er nog, die ze of klemvast heeft of naar de zijkant bokst. Hopekee weer een ander systeem nu 4-3-3.
We kunnen vele systemen spelen als de wedstrijd er om vraagt. Dat is ook 1 van de kwaliteiten van onze trainer coach Stephan,  omdat op tijd in te zien en in te grijpen. Moerse Boys gaat nog iets meer drukken voor de 2-2 en wij gaan iets meer counteren. In de 70ste minuut een mooie counter van DSC, maar Bram’s schot is net te zwak. De keeper van MB kan nog net ingrijpen na een voortreffelijke loopactie van Mats (die een dijk van een wedstrijd speelt). Het combinatie voetbal is in deze fase even weg en het is pompen of verzuipen. Maar onze verdediging van Wil, Robin, Johan en nu Geert is bijna niet te passeren. Dit seizoen niet en ook vandaag weer niet.  Ook door het middenveld ervoor natuurlijk (vandaag Nick, Nick, Mathijs M, Mats, Bas en Coen). Er wordt weer veel voor elkaar gevochten en opgeofferd, het zognaamde vuile werk wat opgeknapt wordt voor elkaar. Dat is onze grote kracht en dat maakt ons ook zo een goed en ook taai team om tegen te spelen. Bij Moerse Boys is het beste er af. En als Bas de bal van Mats krijgt gaat hij de 16 in: Schaar; Panna door benen verdediger, aleen nog de keeper,  GOAAAALLLLLLLLL. Wat een geweldig doelpunt was dit zeg. Dit is echt genieten. 3-1 voor en de wedstrijd is gespeeld. Als de scheidsrechter affluit blijkt Moerse Boys ook een heel sportief team te zijn, ondanks hun verlies en hun degradatie uit de 1ste klasse. . We zijn door naar de finale ronde en gelijk breekt de zon door de wolken om het met ons te vieren.
Nog 1 wedstrijd te gaan om te promoveren: de finale wedstrijd, volgende week zondag 9 Juni tegen Dongen 2. Waar dat gevoetbald wordt dat horen we van de week nog. Op neutraal terrein. Het seizoen is nog steeds niet over en het wordt almaar mooier. Wat zeker is dat we onze huid duur gaan verkopen. Wij zijn een taaie kluif voor iedere tegenstander . Komt dat zien en kom ons aanmoedigen !