terug naar verslagen

B.V.V. 2 - DSC 2 - 2-3

Strijders van DSC Twee uit tegen BVVee

*Strijders van DSC Twee uit tegen BVVee* 29 Oktober
Na t jammerlijk verlies vorige week tegen Nieuwkuijk, was t enorm belangrijk om punten te pakken vandaag uit tegen BVV. Ook al een oude club opgericht in 1906.  In de voorbespreking ging t over hoe BVV zou gaan spelen.  3-5-2 zoals ze vaak doen ? BVV kennen we als een reactief team dat met snelle lopers en goede aanvallers vanuit de omschakeling wil gaan scoren.
Na een hele week regen was t vandaag droog. Het hoofdveld van BVV was afgekeurd maar veld 4 niet. En inderdaad was er wel op te spelen, maar werd t ook wel vaak of je op ijs stond. Glijpartijen alom. Niet t beste voetbal  dus op zo'n grasveld.  Op zo’n veld wordt er wat anders gevraagd. Strijden !! En dat kan t tweede van DSC als de beste.
Al na 2 minuten spelen hadden we al kunnen scoren, maar de bal gaat net naast. BVV speelt  3-4-3 en soms 2-5-3 als ze doorschuiven. BVV heeft goede , snelle  en gevaarlijke aanvallers. Een goed schot van afstand was te moeilijk voor de keeper van BVV en wordt in 2de instantie tot corner verwerkt. De corner van DSC is gevaarlijk maar wordt net naast gewerkt. De scheidsrechter is een man die van lekker voetbal houdt incl duels en geen gemauw. De wedstrijd is ook sportief. Na wederom een goede uitbraak van DSC moet BVV ingrijpen en loopt tegen geel op. De wedstrijd golf wat op en neer op t zachte veld, maar wij blijven in vergelijking met vorige week veel beter voetballen en minder snel de diepe bal spelen. Als BVV een overtreding maakt op ca 20 meter van t doel, krijgt DSC een vrije trap. Daar hebben wij specialisten voor en Bas schiet m heel hard links onderin t doel. DSC leidt met 0-1. Dit geeft ons zelfvertrouwen; Er volgt een geweldig mooie rustig opgebouwde aanval, met combinatie voetbal. De bal wordt voorgegeven, maar Bas glijdt net uit in de zestien op t glibberige veld.  Anders was t zeker 0-2 . Uit de corner kopt Mathijs de 0-2 alsnog tegen de touwen. Wij zijn in deze fase erg sterk. BVV speelt alleen maar de lange bal maar de 3 voorwaartsen worden niet echt gevaarlijk. Toch komt er uit een counter van BVV een corner en die kunnen ze erg makkelijk, te makkelijk ? redelijk vrijstaand inkoppen.  1-2. Dit sterkt BVV en de wedstrijd golft nu op en neer. Wij creëren echt goede mogelijkheden, maar bij nog een counter van BVV wordt de 2-2 gescoord. Erik vlagt nog wel voor buitenspel, maar de scheidrechter overruled. Hoe kan dat toch? We stonden op t punt om 0-3 te maken en BVV was rijp voor de slacht en plots is t weer gelijk en alles weer open. Voetbal blijft n bijzondere sport. In de rust wordt besproken, dat we fout staan in de omschakeling en we dan BVV veel te veel ruimte geven. De eerste kans van de tweede helft is voor DSC. De tweede helft is een open wedstrijd met veel ruimte voor beide ploegen, die sportief spelen. T zonnetje breekt ook nog door.  Na 15 minuten een echt grote kans voor Bram , waar een hoekschop uit voor komt. De hoekschop gaat net over. Dan een mega grote kans voor BVV. Maar omdat t in ons strafschop gebied zo glad is , kan BVV ook deze niet verzilveren.  Als Bas helemaal over links opstoomt en de bal voorschiet, netjes over de grond, komt Mathijs precies op tijd inlopen en de bal ligt er in . 2-3 YEAHHHHHH ! Dit geeft ons vleugels en Stephan wisselt  de laatste bankspelers (iedereen speelt altijd !). BVV maakt nog een harde glijdende overtreding op Bram en de scheidrechter geeft geel en waarschuwt de speler dat t tegen rood aanzat. De laatste 20 minuten zijn zenuwslopend spannend met kansen voor beide teams. Met t nieuwe "bloed" krijgen we weer grip op t middenveld, iets wat we de hele wedstrijd niet echt hadden. Toch kan geen van beide ploegen meer scoren.
Als t laatste fluitsignaal klinkt zijn we erg blij en trots dat we dit met elkaar wederom hebben gehaald. Wederom een team prestatie en de wil om voor elkaar te werken. Dit betaalt zich uit. DSC2 staat nu op n 7de plaats; Echter maar  1 punt van nummer 2 Were Di. Nr 1 is is Nieuwkuijk. Beide uitwedstrijden tegen deze tegenstanders verloren we maar net, dus dat geeft aan dat wij van iedereen kunnen winnen in de poule.  Na ons valt er een gat van 4 punten. Komende zondag komt Gudok op bezoek. Die staan precies gelijk met ons, dus als we zo blijven spelen , met deze *teamspirit en strijd* is winst daar ook zeker weer mogelijk.