terug naar verslagen

DSC 1 - Alem 1 - 1-0

Roy van Beurden beslist derby tegen Alem, 1-0

DSC - Alem de kraker der lage landen.
Ongeveer 800 toeschouwers ! waren aanwezig op deze koude zondagmiddag. We hadden ons verheugd op een derby met spektakel, veel strijd, gele kaarten en veel doelpunten. Het werd helaas een matte vertoning waarbij wij uiteindelijk wel als verdiende winnaar uit de bus kwamen.

Het begin was voor ons, met ook de kans voor Roy van Beurden al na 5 minuten. We hadden het betere veldspel en waren ook dreigender voor de goal. Na 23 minuten een vrije trap van Roy van Beurden die snoeihard werd ingeschoten in de verre hoek inclusief een lastige stuit. Hierna bleven we de betere partij met ook nog enkele mogelijkheden. Alem kon hier weinig tegenover stellen. De ruststand was dan ook een terechte 1-0 voorsprong.

Na de rust werd het spel er niet beter op, een rommelige vertoning met weinig rust aan de bal bij beide partijen. Alem probeerde het wel maar kwam niet veel verder dan een aantal corners en een kopkans. Onze verdediging stond als een huis en we gaven bijna niets weg. Zelf kregen we nog een paar mooie kansen, Roy van Beurden kwam de keeper tegen op zijn weg, en een vrije trap van Roy trof de lat. Uiteindelijk bleven de punten verdiend in Kerkdriel en is er dus sprake van een goede herstart van de competitie.