terug naar verslagen

Nulandia 1 - DSC 1 - 1-0

Ongelukkige nederlaag tegen Nulandia 1-0

De altijd lastige uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen Nulandia, maar ja we zijn zelf in goede doen dus we gaan het zien. Nog niet compleet maar met deze brede selectie moeten we dit wel kunnen opvangen. Vorig seizoen wonnen we de thuiswedstriijd  maar verloren we uit met 2-0.
En toch stonden we helaas ook nu weer met lege handen, je krijgt niet altijd wat je verdient…..

Zoals vaker dit seizoen is het begin voor DSC. Na 9 minuten was het Quincy de Kleijn die een kans kreeg alleen voor de keeper echter zonder succes.
Nulandia speelde zoals ook verwacht met veel kracht en lengte en dus ook veel met lange ballen.
Een schietkans voor Brent van Herwijnen net over na mooie voorzet Joeri Cuppen.
Het betere van het spel is zeker voor DSC maar een makkelijk weggeven corner in de 19e minuut werd door Mike van Namen ongelukkig  in eigen goal verwerkt en keken we tegen een niet verdiende achterstand aan.
Hierna waren we het even kwijt, maar herpakte we ons weer en was de uitblinkende keeper van Nulandia die een treffer voorkwam, een schot van Brent van Herwijnen en een kopbal na een corner werden door de keeper gekeerd.

Na de rust en de wind mee werd het spel er niet beter op van twee kanten, komen er nog wel kansen maar het vizier staat niet scherp en ook de keeper was een constante sta in de weg. Zelfs een scrimmage vlak voor de goal kan niet worden verwerkt tot een treffer, het zit vandaag dan ook niet echt mee.
Ook de doorgevoerde wissels kunnen het verschil niet echt maken. Een gelijkspel had de verhouding zeker beter weergegeven maar het “voetbal” zegevierde helaas niet vandaag.

Bijzonderheden

- Mooi stukje van de trainer Hein Lamers in 073

- De beste man op het veld was de scheidsrechter, bijna foutloos

- Man of the match voor mij wederom Quincy de Kleijn, overal aanwezig met veel dreiging in zijn spel

- Iedereen kan van iedereen winnen in deze klasse, het staat dan ook kort op elkaar gelijk aan vorig seizoen

- En weer vele supporters op het mooie sportpark in Nuland, wel een slechte kunstgrasmat die ook wordt vervangen hoorden we

Volgende week voor de beker thuis tegen eerste klasser Nemelaer, ben benieuwd hoe we er voor staan tegen deze hoger geklasseerde tegenstander.