DSC 2 - DSC JO19-1 - 2-0

Hup Drieleke !

Na leek t wel regen sinds September, vandaag 6 Januari,  de eerste voetbaldag in t nieuwe jaar. En het is droog !!! Wel staat er een vlijmscherpe koude Noord Oosten wind.
Vandaag staat een  oefenwedstrijd tussen t DSC 2 en de A1 aangevuld met B1 en C1.
De A1 begint erg goed en fel aan de wedstrijd en combineert er op los. Na 10 minuten krijgt t 2de weer wat meer grip op de wedstrijd. Het middenveld is zoekende naar de bewegelijke spelers van de A1. Na ca 15 min is de wedstrijd meer in evenwicht. Na 18 min volgt een goed schot na een geweldige aanval van de A1. Het schot gaat net naast. Bij een counter van 2 , over links, is er niemand voor t doel. Erg illustrerend voor deze wedstrijd. Na 20-25 min ebt de felheid van de A1 wat weg  en doet DSC 2 wat terug. Het schot gaat net naast.  DSC2 komt nu beter in zn spel, creëeren mogelijkheden, krijgen n corner , maar die is nog niet gevaarlijk. Na 30 min worden 3 man gewisseld. Hierdoor wordt t Tweede nog wat stabieler en sterker. De verdediging staat dan erg goed en stabiel. In min 36 de grootste kans voor Cas, waarbij er goed geschoten wordt. De bal wordt geweldig  uit t doel getikt door Tijn. Ook de daaropvolgende corner is gevaarlijk en gaat net naast. De A1 countert 5 min voor rust nog gevaarlijk maar de Lars  tikt m ook naast. In de rust wederom 3 wissels.
In de tweede helft begint DSC2 erg sterk. Er volgen kansjes. Een vrije trap rand 16 wordt laag ingeschoten en goed gepakt door Tijn. Na ca 13 min spelen valt de 1-0 voor DSC2. Bas staat erg vrij in t strafschop gebied en als de corner bal van Danny  voor zn voet valt, mist hij niet. Minuut 15 wederom 3 wissels. Net op het moment als ik noteer dat t tweede nu veel sterker is , countert de A1 en de bal gaat via de binnenkant van de paal weer t veld in. Na deze actie volgt er weer een periode dat de A1 weer wat sterker wordt, voornamelijk in de omschakeling.  Ook al geeft de thermometer 3 graden aan, geeft de  Noordoostenwind  een gevoel van vorst aan.
DSC2 wil het tweede doelpunt nu maken en recht zn rug. Bijna de 2-0 uit wederom een corner, maar wordt net naast gewerkt. Aan de andere kant wordt ook een schot net tot corner verwerkt. Het spel gaat over en weer. In min 40 wordt de wedstrijd in t slot gegooid als DSC 2 zn tweede maakt. Na een balverovering van Floris op t middenveld, geeft ie m mee aan Bas op links, die de achterlijn haalt en m voorgeeft. Mathijs duikt op bij de eerste paal en tikt m in de ruimte tussen paal en keeper. 2-0.
Kort hierop, toch weer door het opportune voetbal van de A1, bijna de 2-1. De kansen voor de A1 om te scoren waren er soms, maar werd t net niet goed genoeg uitgespeeld. Datzelfde heeft DSC2 ook weer in de competitie.
Joost pingelt ca  in 30 sec aan de bal ,in de zestien, bijna nog de 3-0 binnen, maar t lukt net niet. Als de scheidsrechter affluit  heeft iedereen weer 45-60 min in 2024 in de benen. Een leuke koude maar droge pot tegen een erg gemotiveerd A1.
De spelers vanA1, B1 en C1 lieten goed  zien wat ze kunnen en gaven hun visite kaartje af. De ervaring van DSC2 gaf de doorslag. Niet onbelangrijk voor de status van het selectie team,  dat de wedstrijd gewonnen werd en de aanval van de jeugd werd afgeslagen. Ook  zeker niet onbelangrijk dat we vandaag zagen , dat de selectie de komende zomer nog weer sterker wordt !
Na de wedstrijd staat de Nieuwjaars receptie gepland en binnen in de warmte is het een gezellig samenzijn van de spelers en voetballiefhebbers van DSC; Hup Drieleke !.