terug naar verslagen

DSC 1 - SCG'18 1 - 1-1

Gelijkspel tegen SCG, 1-1

Na de winst van vorige week hoop ik dat we de flow te pakken hebben en tegen SCG uit Gestel ook de punten in huis kunnen houden. Nog een extra reden voor de winst, het feestje na afloop georganiseerd door de selectie. Uiteindelijk werd het een puntendeling waarbij Gestel het betere van het spel had maar wij de beste kansen kregen.

Al na 3 minuten kwam SCG op voorsprong waarbij er een overtreding aan vooraf ging die niet werd gezien door de scheidsrechter.
We herpakten onszelf goed en Roy van Beurden kreeg kort hierna een kans die met de voet werd gekeerd door de keeper.
SCG had het betere veldspel en met name op het middenveld kregen wij er geen grip op. De paal moest redding brengen voor ons in de 14e minuut na een aan aanval over links.
We zijn zeker niet de mindere tegen deze beweeglijke ploeg met verzorgd veldspel.
Het valt allemaal net niet goed voor ons in de eerste helft dus werd er gerust met een 0-1 achterstand.

Na de rust in eerste instantie een vlakke pot met weinig kansen over en weer.
We hebben moeite het spel te maken en de inspeelpass mislukt te vaak om echt gevaarlijk te worden.
Tot in de 68e minuut we een vrije trap kregen door praten van een van de verdedigers. Deze werd hard ingeschoten door Bjorn Steenbekkers en met een stuit niet goed verwerkt door de keeper,
1-1. Hierna kregen we de overhand en met veel inzet en energie kregen we nog een aantal mooie kansen o.a Luca Schrier en Gerd Jan Hooijmans met het hoofd, Quincy de Kleijn een schot op de paal en vlak voor tijd en schot van Roy van Beurden rand 16 meter net over. Beide ploegen kunnen achteraf tevreden zijn met een gelijkspel echter gezien de kansen in de laatste 15 minuten hadden we zomaar de 3 punten kunnen binnenhalen…….