terug naar verslagen

DSC 1 - Sporting '70 1 - 2-0

Eerste winst is binnen tegen Sporting, 2-0

We gaan weer los, nieuwe ronde nieuwe kansen. Ik heb er weer zin in, zeker ook gezien de goede resultaten in de voorbereiding en de welkome aanvulling in de selectie in de persoon van Youri Kuijer en Joeri Cuppen en natuurlijk ook de nieuwe trainer Hein Lamers.
De eerste thuiswedstrijd tegen een voor ons totaal onbekende tegenstander uit Utrecht, Sporting 70.

Onder zomerse omstandigheden begonnen we dan ook vol vertrouwen aan deze wedstrijd.
Een gretige start van onze kant, de tegenstander werd gelijk onder druk gezet en na vijf minuten was het al raak.
Een voorzet op links door Milo van Osch werd keurig afgewerkt door Wessel Theuwis.
De tweede kans eindigde op de lat ook weer door de actieve Wessel Theuwis.
Dezelfde Wessel Theuwis gaf na 15 minuten een niet missen kans aan Jouri Cuppen en zo stond er vroeg en stand van 2-0 op het scorebord.
De kansen blijven er komen door met name de snelheid over de flanken en het goed druk blijven zetten op de bal.
Na een half uur nemen we gas terug en krijgt Sporting meer grip op het spel met ook meer balbezit.
De laatste kans was voor Mike van Namen met een kopbal op de lat na een goed genomen corner door Brent van Herwijnen.

Na de rust een snelle rode kaart voor Sporting voor mekkeren en de wedstrijd was eigenlijk gespeeld.
Tegen 10 man is altijd lastig voetballen zegt men en dat bleek ook nu weer. Sporting was vaker aan de bal zonder echt gevaarlijk te  worden. Onze verdediging stond goed en gaf dan ook weinig tot niets weg.
Het was verder een matte tweede helft en ook de wissels konden hier geen verandering in brengen.
De laatste kans was voor Bram Zweers met een lobje net over de goal.
Een klein smetje was nog wel de tweede en onnodige gele kaart voor Youri Kuijer.
Maar goed de eerste drie punten zijn binnen mannen.