• Geen agendaitems aanwezig
terug naar verslagen

Dongen 2 - DSC 2 - 3-1

DSC2 in de finale met opgeheven hoofd ten onder

Vandaag de Finale wedstrijd voor promotie naar de eerste klasse. Op neutraal terrein in Helvoirt met officiële grensrechters tegen Dongen. Dongen is een wat ouder zeer ervaren team van oud eerste elftal spelers. We willen 4-3-3 beginnen met druk zetten.
Het is mooi voetbal weer 18 graden en een zonnetje. DSC begint fel maar is nog wat onrustig aan de bal. Na 4 minuten al komt Dongen gelijk op 1-0 voorsprong als ze de bal achter de verdediging gooien en wij ons laten verrassen. Dongen bepaalt nu t spel en is een paar minuten later weer gevaarlijk, maar t schot gaat voorlangs. Pas na een dik kwartier de eerste kans van DSC maar het schot mist finesse en kracht. Dongen speelt erg slim, kleine overtredingen en als t moet ook wat zwaardere. Als t om hun zelf gaat kunnen ze ook een goed toneelstuk opvoeren. Na een klein half uur hebben we een mogelijkheid met   een mooi gekruld schot van Bram, maar de keeper redt. Weer valt er een bal met 2,3 passes achter onze verdediging , en komt Dongen veel te simpel op 2-0, na bijna een half uur spelen.  Als al binnen een paar minuten de 3-0 valt door een verkeerde pass in de opbouw, ziet het er niet goed uit.  Wij spelen echt beneden ons kunnen en komen totaal niet in ons spel. Vlak voor de rust mogen we nog een vrije trap nemen, maar die geeft ook geen mogelijkheid op scoren.
In de rust zet Stephan wat om en starten we de tweede helft echt een stuk sterker.  Er is meer spirit en veel meer dreiging. Goede aanvallen van DSC worden tot corner verwerkt en de druk staat vol op Dongen.  De vecht machine is er weer ! De paniek in de 16 van Dongen is zeer groot en met geluk valt t doelpunt net niet. We krijgen nu 4 corners achter elkaar. Een schot van Bas wordt van de doellijn gehaald. We geven nu vol gas en Dongen wankelt terug. Ze moeten nu achter ons aan lopen. We voetballen over de grond nu, met mooie combinaties. Dongen speelt nu compleet op de counter met hun geslepen spits. Nick alleen op de keeper af, maar Dongen kan weg werken. Na een kwartier schiet Coen ontzettend hard vanaf 25 m en de 3-1 valt. Het is nog mogelijk !!. Dongen doet ook wat terug met een vrije trap , maar Milan kan m weg tikken. Nu DSC weer en Dongen is nu slordig en alle tweede ballen zijn voor ons. Weer een vrije trap voor DSC, maar de bal zeilt net over. Spits nr 11 van Dongen voert weer een toneelstuk op en versiert een vrije trap. Milan redt, schot op paal, uiteindelijk een schot in t doel, maar buitenspel. DSC weer met een goede aanval met Bram alleen op de keeper. De hoek is moeilijk en de keeper kan redden. Er volgt nu een periode met heel veel overtredingen, gele kaarten, praten om de jonge scheidsrechter maar te beïnvloeden. En dat lukt , want t spel ligt meer stil dan dat we voetballen. En wij hebben haast. Nu weer een overtreding op Tim, maar er komt geen doelkans uit voort. DSC gaat vol op de aanval. Het wordt of 3-2 of 4-1. Dongen krijgt na weer een overtreding een tweede geel=rode kaart. Tegen 10 nu. Een schot van Coen kan nog net door de goede keeper van Dongen tot corner getikt worden. De 3-2 hangt echt in de lucht. Een schot van Tim, maar is te zwak. Met vlagen zien we weer de blauwe wervelwind van dit seizoen. Dongen wordt af en toe gevaarlijk met die gekke slimme spits, maar Milan gooit zich er voor.  Dongen is nu vol op  aan t tijd rekken en de scheidrechter trapt in hun toneelstukjes van vallen met schreeuwen. Tim schiet nog een keer , maar komt tegen een been van Dongen in de 16, de bal komt terug waardoor Joost nog een geweldig schot afdrukt. De keeper gaat gestrekt en kan m nog naast tikken. De bal wil er echt niet in. Terwijl de spelers van Dongen bij duels de blessures faken, delen ze echt uit aan DSC. Het spel ligt om de haverklap stil. Als Bas en keer weer opstoomt op links krijgt ie toch een bodycheck, wat wel weer geel oplevert, maar de mogelijkheid op een doelpunt is weer weg. Dongen komt nogmaals goed weg als Bram , neergehaald wordt in de 16, maar de scheidsrechter er geen penalty in ziet. Dan is de wedstrijd afgelopen en zijn we zwaar teleurgesteld. Gelukkig na een half uur komt t besef; We hebben t in de eerste helft de doelpunten te makkelijk weggegeven. De tweede helft hebben we ons revancheert, maar wilde de bal er niet in, zelfs niet tegen 10 man. We waren overall zeker niet minder, maar in n finale moet je je sterkste wedstrijd spelen. En dat deden we over 90 min niet.
Maar wat een seizoen hebben we gespeeld. In 2024 maar 2 wedstrijden verloren waaronder deze. Wat hebben we genoten en wat hebben we vele successen gevierd. Het was een machtig mooi seizoen met een geweldig team en een supersterke spirit! Veel fanatisme gezien in de trainingen en veel strijd gezien in wedstrijden.  Iedereen bedankt, een fijne zomervakantie en tot komend seizoen waar het kampioenschap in de tweede klas het doel is !!