terug naar verslagen

DSC 2 - Jong Brabant 2 - 2-1

DSC 2 wint op karakter

Na t niet verdiende verlies vorige week uit tegen Were Di, vandaag 1 Oktober, met super mooi (bijna zomerweer) weer, onze eerste thuiswedstrijd voor de competitie tegen Jong Brabant. Stephan begon de wedstrijdbespreking ook met dat we ons tekort gedaan hadden vorige week en dat ook t veld daar (gras) ons parten speelde. Vandaag starten we met een 4-4-2 systeem met twee spitsen, Tim Essing en Mathijs en ruimtes op de zijkanten. De opkomende backs zijn Martijn en Bas.
DSC start goed met verzorgd positiespel. Ook Jong Brabant probeert op te bouwen. Dit resulteert in een open wedstrijd die op en neer gaat, met gevaarlijke spitsen en opkomende backs. Een goede aanval van DSC levert ons een vrije trap op rand 16. Deze gaat net over. Onze “Modric” van t team (Coen) geeft een heerlijk balletje buitenkant voet op Tim, die bijna voor de kill gaat. Een verdediger van JB gooit zich ervoor en kan een doelpunt met een sliding net voorkomen. Wij blijven de druk er ophouden en na een scrimmage voor t doel volgt weer een corner.  De corner perfect genomen door Coen, wordt door Tim snoeihard ingekopt. 1-0 DSC na 11 minuten spelen. Dat voelt heerlijk !
We verliezen soms de bal door te snel diep te spelen wat counter kansen voor JB oplevert. Mats moet corrigeren en speelt de bal,  maar de scheidsrechter geeft geel bij zo'n bal verlies situatie.  Zodra we de bal verliezen spelen we als team wel weer heel intens om de bal zo snel mogelijk terug te veroveren. Vaak hebben we binnen 10-15 seconden  de bal weer in ons bezit
We blijven aanvallen en creëren kans op kans. Hoekschoppen gaan net over , vrije trappen  die voorlangs gaan. JB heeft veel overtredingen nodig om ons af te stoppen en beginnen steeds meer te "mauwen" over beslissingen van de scheidrechter in hun nadeel. Mats en Martijn maken t leven van de veel pratende links spelende buitenspeler nr 7 erg zuur en die wisselt dan ook na een half uur van positie met de rechtsbuiten nr 11.  Hij krijgt door al dat gepraat ook geel. De wedstrijd golft op en neer en na een corner van DSC breekt JB uit, wat een gevaarlijke kans wordt. Deze wordt door Milan keurig gestopt.  Gelijk volgt een tegenstoot van DSC waarbij Tim de lat raakt. DSC heeft ca 65-70% balbezit al worden we wat logisch is wat vermoeider en krijgt JB de laatste 10 min van de eerste helft wat meer ruimte en wat meer kansjes. Ze vallen en kermen snel de jongens van JB. Als nr 9 na een schwalbe een penalty wil en verbaal verhaal haalt bij de scheids krijgt ie ook geel.
In de rust bespreken we t verloop en de verdedigende spelers zijn niet zo tevreden omdat ze de bal niet goed kwijt  kunnen aan t middenveld. We doen t erg goed legt Stephan uit ; maar over de grond zijn we gevaarlijker dan lange ballen in de diepte.
We zijn nog niet begonnen aan de tweede helft of onze Johan scoort na een corner vanuit de JB zestien een mooie prik bal met buitenkant voet. 2-0 DSC. Wedstrijd onder controle en op naar de 3-0 zou je denken. Maar nee; Dan lijkt t of we niet geconcentreerd zijn omdat er binnen een minuut de 2-1 in een tegenstoot, valt. Dat mag niet gebeuren, we moeten hier van leren en in de toekomst slimmer voorkomen.  Dat doelpunt, geeft JB meer vertrouwen, terwijl wij dachten de wedstrijd te kunnen controleren. Veel overtredingen over en weer volgen waarbij JB blijft klagen. Vooral nr 7 klaagt over van alles en nog wat. T overwicht van ons is weg en de wedstrijd golft nu over en weer. 50/50 balbezit.  We krijgen nog enkele kansen uit vrije trappen maar de JB keeper kan er dan nog net bij. DSC schakelt om van 4-4-2 naar 4-3-3 voor meer stootkracht voorin. Aanval is de beste verdediging. En vers bloed is altijd goed, want t was toch ongemerkt weer best warm op t veld. De verdediging is nu wat stabieler en op t middenveld  wordt t nu uit geknokt. Wij spelen nu meer op de counter in deze fase. Jong Brabant is nu meer een Pratend Brabant geworden en raken meer en meer gefrustreerd. Elke beslissing van de scheidrechter wordt in twijfel getrokken en ook benoemd. Ook roepen ze naar de kant , dat t spelen is van 11-13. Ze spelen zich zelf zo uit de wedstrijd. JB dringt aan en de linksbuiten nr 11 (hun beste speler) gaat keer op keer diep en Johan kan met een geweldige sliding in onze zestien een hele grote kans / bijna doelpunt verijdelen. Ook bij JB ebben de krachten weg en worden ze meer en meer onzuiver. Veel gaat voorlangs en naast. Wij houden t keurig dicht en counteren er op los. Nr 8 krijgt nog voor praten zowel geel en rood, wat ze nog meer frustreert. Na 50 min in de tweede helft vind de scheidsrechter t goed en winnen we met 2-1. Verdiende team prestatie. Mokkend, scheldend en pratend gaat JB naar de douches.
De tweede helft was niet zo goed voetballend vwb DSC, maar als dat niet gaat kun je nog altijd hard werken . En dat deden  we ! Wat hebben we hard voor elkaar gewerkt, om zo de eerste overwinning verdiend binnen te slepen. Klasse mannen !! Een echte teamprestatie.
De biertjes in t zonnetje na de wedstrijd smaakten goed. Toen ook nog s’middags ons eerste met 4-1 van Real Lunet 1 won was de dag helemaal geslaagd.  Wij moeten volgende week uit naar  Real Lunet 2, die nog maar 1 wedstrijd hebben gespeeld en verloren.  De stand is vertekend want niet alle ploegen hebben 2 wedstrijden gespeeld. Niettemin staan wij nu op een keurige 5de plaats. Were Di en RKDVC hebben tot nu toe de volle winst gehaald en staan 1 en 2.