• Geen agendaitems aanwezig
terug naar verslagen

BMC 2 - DSC 2 - 1-3

DSC 2 pakt periode titel !

Vandaag met heerlijk weer (zon en 22-25 graden) onze 1 na laatste poule wedstrijd van het seizoen, uit naar BMC te Berlicum.
Op 12 December hadden we onze thuis wedstrijd tegen BMC nog gelijk gespeeld met 1-1. Fysiek voetballende counterploeg die geduldig afwacht.
We starten in een 4-4-2 opstelling. BMC speelt inderdaad weer voortdurend de lange bal en sluit dan aan. Na 5 min  een goede combinatie en een schot van DSC , maar jammer genoeg , te zwak. Een paar minuten later wederom een schot van Joost die net over t doel zeilt.  Dan volgt er  een stormloop van DSC waar er 3 schoten op het vijandelijke doel worden afgevuurd. De keeper van BMC zat goed in de weg en had ook de bal uit de aansluitende corner. Het regent corners van DSC maar BMC verdedigt goed. Na 20 minuten drukken we BMC helemaal terug. Het is dan ook druk in de zestien en is het moeilijk om er door te komen. Joost probeert nog met een geplaatst schot in de hoek de keeper te verrassen . De BMC keeper moest helemaal gestrekt maar tikt m net naast. Na een dik half uur een soepel lopende combinatie , die begon na een erg goede ingreep van Robin , die m mee geeft aan Mathijs Maas op rechts. Die geeft de bal voor aan Mathijs Verhoeven die m koelbloedig afmaakt; 0-1 ! 2 minuten later komt Bas weer eens een keer erg goed door op links, trekt voor en daar is Mathijs Verhoeven weer voor z’n tweede; 0-2. We blijven goed spelen en BMC heeft nog geen kans gehad als het plots uit t niets een snelle counter op de mat legt en t 1-2 staat. Het brengt ons echter niet van slag.  We gaan door op de ingeslagen weg, door met goed voetbal combinaties te maken en de openingen tussen de linies te vinden. In de rust bespreken we dat we niet teveel moeten weggeven in de counter en op de rest-verdediging moeten letten. BMC start iets meer aanvallend en wij blijven iets meer achter. Een vrije trap buiten de 16 van BMC wordt keurig door Milan uit de lucht gepakt. Dan komen wij weer ; een mooie steekpass op lopende spelers levert ons een corner op, die weer wordt gepakt door de goede keeper van BMC. Na 5 min een erg mooie aanval over links; Danny geeft naar buiten op Bas, die m teruglegt op Mathijs V. Maar de keeper van BMC plukt m net weg. BMC blijft t zelfde voetballen en worden nauwelijks gevaarlijk. Na een klein kwartier een super snelle counter van DSC: Danny gaat alleen op de uitkomende keeper af , omspeelt m en t is 1-3 ! Een mooie Danny actie 5 minuten later geeft Mats de kans op een schot. Maar die dekselse keeper heeft  m weer. Vanwege de temperatuur en soms ook t fysieke spel van BMC gaat t beste er n btje af bij ons en schakelen we om op 3-5-2 om meer middenveld power te hebben. De kansen van DSC rijgen zich aaneen. In de 25 ste minuut mag Mathijs Maas alleen op de keeper af (zweem van buitenspel, maar de scheidsrechter wuift t vlag signaal weg), maar hij krijgt de bal er niet langs. Pas na bijna een half uur komt BMC wat opzetten en moet Milan zich een keer erg strekken om de bal buiten t doel te houden.Een schot van Robin aan de andere zijde gaat jammergenoeg net naast. Ook Danny gaat nog een keer alleen op de keeper van BMC af , maar die houdt BMC wederom in de wedstrijd, door zich erg breed te maken. Met de laatste 15 minuten vers bloed in de ploeg , jagen we BMC weer op en is t kleine offensief van BMC ten einde en bepalen wij weer wat er gebeurd op t veld.We krijgen grote kansen op de 1-4. Floris schiet nog een keer vanaf links, in de zestien met rechts in de korte hoek, vlak bij de keeper maar vindt het zijnet. Als de scheidsrechter , die goed floot, maar toch beide grensrechters enkele keren liet staan, affluit, hebben we zeer verdiend gewonnen. Naast de verdiende winst hebben we ook de laatste periodetitel gehaald met een grote voorsprong op de achtervolgers. Nu hebben we de mogelijkheid om in een tweeluik, op 2 en 9 Juni te promoveren naar de eerste klasse ! Dat af te dwingen is een  groot compliment voor dit geweldige team. De ontwikkeling van spelers en team door dit jaar heen is erg groot geweest.In de poule staan we keurig vierde. Volgende week maandag (Pinksteren) onze laatste poule wedstrijdthuis tegen RKDVC. Die staan derde, dus wordt t “the battle" om  de derde plaats.