DSC 1 - EVVC 1 - 1-1

Vinkel en DSC delen de punten

De 2e thuiswedstrijd van dit seizoen tegen EVVC uit Vinkel.
Deze jonge groep heeft me positief verbaasd tot op heden dus heb ik ook een goed gevoel vandaag weer punt(en) te kunnen bijschrijven. Uiteindelijk moesten we ons tevreden stellen met 1 punt.

Het begin was duidelijk voor Vinkel met 2 opeenvolgende corners die ook niet echt gevaar brachten.
Goed positiespel en opbouw van Vinkel met daar tegenover een mak DSC, we komen niet echt in ons spel en het lijkt wel op we steeds een mannetje tekort komen op het middenveld.
De bezoekers kwamen dan ook op een verdiende voorsprong door een mooie aanval over links die werd binnengelopen.
Ons eerste schot op goal was pas na 38 minuten, de laatste kans voor rust was voor Wessel Theuwis alleen op keeper met een goede redding van de oud keeper van Schadewijk.
Het was wel een eerste aanzet tot meer druk op de bezoekers waarbij er ook meer kansen kwamen.

Na de rust en zeker de eerste 20 minuten een ander DSC met meer energie en druk naar voren.
Een corner werd door Gerd Jan Hooijmans verlengd en door Roy van Beurden binnengekopt, 1-1.
Kansen komen er nu wel, jammer dat de goal van Quincy de Kleijn agv buitenspel werd afgekeurd.
Ook een vrije trap rand 16 meter na een overtreding op Roy van Beurden bracht geen succes.
Jos van Mook moest aan de andere kant nog redding brengen, ook hier een vrije trap rand 16 meter na treuzelen bij een spelhervatting.
De laatste mooie gelegenheid was voor Quincy de Kleijn na een voorzet over links raakte hij de bal niet goed helaas.
Daarna wordt het rommelig en lopen we weer tever terug.
Ook de wissels kunnen het verschil niet maken, tot het laatst blijft het dan ook meer spannend dan goed.
Met de uitslag kunnen beide partijen dan ook leven denk ik, alhoewel wij wel de betere kansen hebben gehad.