terug naar verslagen

DSC 1 - RKTVC 1 - 5-0

Ruime overwinning op RKTVC

Een inhaalwedstrijd op een mooie zonnige zaterdagmiddag thuis  tegen de hekkensluiter RKTVC uit Tiel.
Deze pot moesten we winnen om ons enige lucht te verschaffen in de degradatiestrijd die steeds heftiger wordt tussen een aantal teams in het rechter rijtje. Uiteindelijk werd het nog een ruime overwinning op basis van de 2e helft.

De start was goed, gedreven en door hoog druk te zetten kwamen er legio kansen in het eerste kwartier. De eerste kans al voor Leon van Heel na 1 minuut, de 2e kans voor Martijn Veldhuis na 7 minuten een vrije schietkans recht voor de goal werd goed verwerkt de goede keeper van RKTVC, 3e kans voor Tim Coset alleen op de keeper door slecht uitverdedigen van de bezoekers.
Een 4e kans was een kopbal die de lijn al was gepasseerd, alleen de scheidsrechter zag het helaas niet.
Ook Ton Burg met een hakbal die net de snelheid miste kon niet voor de voorsprong zorgen.
Daarna werd een matig half uur waarbij we weer de tegenstander meer aan de bal lieten zonder dat er echt gevaar uit kwam.
Ruststand dan ook 0-0 waar we eigenlijk al op een ruime voorsprong hadden moeten staan.

Na de rust hebben we de klus geklaard door een penalty en een rode kaart (zwaar gestraft hoor), hierna kwamen de doelpunten aan de lopende band. De eerste dus een penalty benut door de specialist Martijn Veldhuis, daarna nog een penalty door een overtreding op Ton Burg, dit keer benut door Roy van Beurden.
Het verzet was gebroken en de gasten uit Tiel moesten toezien dat de score opliep naar 5 goals.
Emiel van Dalen na een afgeslagen corner, Maik van Namen door het binnenlopen van een corner en een geweldige uithaal van Wessel Theuwis na een mooie aanval over rechts waren de makers.

Bijzonderheden

- De jonge scheidsrechter krijgt een voldoende, alleen de rode kaart was wel het keerpunt in de wedstrijd……