terug naar verslagen

DSC 1 - BMC - 2-0

Prima start na 2-0 winst op BMC

We zijn er weer, gelukkig……het laatste verslag was van 8 maart 2020 jongens meer dan een half jaar geleden, maar goed laten we hopen dat we dit seizoen wel kunnen afmaken en laten met zijn allen hier dan ook een steentje aan bijdragen.
En dan de wedstrijd die voor betreft de uitslag natuurlijk prima is maar voor de DSC toeschouwer viel er weinig te genieten, behalve de zon en de temperatuur dan en een wereldgoal van Bas Vos maar daarover later mee in het verslag.
In de krant spreekt Roland Timmermans zelfs over een “draak” van een wedstrijd maar uiteindelijk zagen we dat DSC het spel overliet aan BMC en de bezoekers voorin onmachtig waren en weinig konden afdwingen.

Na wat aftasten in het begin kwam de eerste bijna kans voor Bas Vos na 5 minuten spelen.
Het waren vooral de vele slordige passes over en weer die het spel niet ten goede kwamen.
Het betere veldspel was voor BMC maar eenmaal voorin aangekomen was het over voor de bezoekers, je kunt natuurlijk ook zeggen dat onze verdediging goed stond …….
De goal van Bas Vos na ongeveer 30 minuten kwam eigenlijk dan ook uit de lucht vallen maar was wel een beauty. Met een volley wist Bas de keeper te verschalken en stond de 1-0 op het scorebord. Verder bleef het tot aan de rust een “matte” partij.

Na de rust eigenlijk hetzelfde beeld, waarbij Ton Burg net na rust  een afgeslagen bal net naast het doel werkte.
Wat wel opviel waren de vele blessure behandelingen met name bij DSC. Frank Kaufmann moest zich o.a. laten vervangen door Mark Hooijmans in de 60e minuut.
BMC bleef wel drukken en wij bleven maar achteruit lopen, we dachten al aan de gelijkmaker maar Tom van Geffen wist zijn doel vooralsnog leeg te houden na een mooie redding.
Zelf waren ook niet geheel ongevaarlijk met de uitvallen en het was jammer dat na goede actie van Roy van Beurden er niemand voor de goal was om het af te maken. Er kwam natuurlijk meer ruimte op het veld en uiteindelijk was het Jordy de Wit die na een lange rush vanaf eigen helft voor de 2-0 kon zorgen en was de buit binnen.