terug naar verslagen

Alem 1 - DSC 1 - 2-3

Knappe overwinning in Alem 2-3

Na een weekje rust nu de uitwedstrijd tegen het goed presterende Alem, we hadden nog iets recht te zetten na de ongelukkige thuisnederlaag. Bovendien hebben we de punten nog hard nodig, het beloofde dus op voorhand een spannende pot te worden aan de dijk. En het werd een spannende pot met uiteindelijk DSC als verdiende winnaar is deze derby der landen.

In het begin was er meer balbezit voor Alem met echter weinig kansen, zelf speelde we veel te mat en met ook weinig strijdlust wat je eigenlijk wel zou verwachten in een derby met toch voldoende wederzijdse belangen.
Ook kon ik me zelf niet helemaal vinden in de startopstelling maar ja ik ben geen trainer he.
Na een half uur kreeg Alem twee beste kansen om op voorsprong te komen en vlak voor de rust nog een mooie kopkans die werd gemist. In de voor Alem bekende counter kwamen de gastheren toch nog verdiend op voorsprong vlak voor rust door de watervlugge Mats Steenbekkers na een aanval over rechts.

In de tweede helft een onherkenbaar DSC met veel meer strijd en gretigheid. Ook de wissel, Tim Coset in de spits en Roy van Beurden naar het midden, bracht veel meer swung. Onder aanvoering van de onvermoeibare Ton Burg trokken we de wedstrijd naar ons toe en kwamen er zeker ook kansen. Het was dan ook verdiend dat Roy van Beurden in de 74e minuut de gelijkmaker liet aantekenen na een lob over de keeper.
Het werd daarna ook wat steviger op het veld en de scheidsrechter had ook gele kaarten nodig om de spelers weer in het gareel te brengen. Door een fout in de achterhoede kon Alem in de 86e minuut profiteren en dacht iedereen dat de pot gespeeld was.
DSC wilde echter niet buigen en door nog meer druk en aanvullende wissels kwam er nog meer gevaar.
Het was dan ook Bas Vos die als wissel na een aanval over rechts voor de 1-1 kon zorgen.
Dat diezelfde Bas Vos door een fraaie hakbal nog voor de overwinning kan zorgen was de kers op de taart.
Het “Voske” kan het nog steeds hoor en kan zeker nog van belang zijn in de resterende wedstrijden.