terug naar verslagen

DSC 1 - Nooit Gedacht 1 - 2-0

Gelukkige overwinning tegen Nooit Gedacht 2-0

Voor mijn gevoel hadden we nog iets recht te zetten, de smadelijke nederlaag van 9-2 vorig jaar. En natuurlijk de 2e plaats op de ranglijst als inzet tegen de tegenstander van vandaag Nooit Gedacht uit Geffen. Gezien de stand op de ranglijst zou het moeten kunnen. In toch weer andere weersomstandigheden dan vorige week, heeeeel koud en regenachtig weer begonnen we aan de wedstrijd.

Het begin was voor de bezoekers en Jos van Mook moest al vroeg redding brengen. De eerste kans voor ons na 16 minuten was een vrije trap rand 16 meter, maar de trap van Roy van Beurden was een makkelijke prooi voor de keeper. Daarna was het een gelijkopgaande strijd met een onrustig en onnauwkeurig DSC aan de bal. We kregen vlak voor rust nog wel een mooie kans na een corner van Quincy de Klein kopte Bjorn Steenbekkers net naast.

Na de rust was de eerste kans weer voor Nooit Gedacht, de bal ging netĀ  naast het doel. De tweede helft was wel voor de bezoekers met een betere en verzorgde opbouw maar met weinig echte kansen en als die er al waren wist Jos van Mook er wel raad mee. De omstandigheden werden ook steeds lastiger met veel regen en een glad veld. De 1-0 kwam dan ook uit de lucht vallen 5 minuten voor tijd was Tim Coset die een voorzet van Wessel Theuwis kon binnenlopen. Bij het slotoffensief van Nooit Gedacht moest Jos Mook wederom redding brengen, en uit de tegenaanval was het Quicy de Kleijn de met een sublieme actie voor de eindstand 2-0 kon zorgen.