terug naar verslagen

Den Dungen 1 - DSC 1 - 3-2

DSC vergeet 1 punt op te halen in Den Dungen

Midweekse wedstrijd tegen Den Dungen altijd lastig maar met het goede gevoel vanuit de wedstrijd tegen Alem hadden we goede hoop op een goed resultaat. Met de 2e plaats in het verschiet was er ook voor Den Dungen nog zeker iets te halen.
En zoals vaker zat het venijn ook deze keer weer in de staart.

De eerste helft stelde van beide kanten weinig voor alhoewel Den Dungen wel beter aan de bal was.
We waren vleugellam en kwamen dan ook niet of nauwelijks tot goed aanvalsspel.
Het niveau was niet hoog vandaag helaas, een schril contrast met afgelopen zondag……..een gezapige pot.
Jos van Mook moest wel een paar keer zijn skills laten zien om een achterstand te voorkomen.
Na 20 minuten de eerste kans voor ons na een mooie aanval maar de keeper greep goed in.
De rust werd dan ook ingegaan met de brilstand 0-0.

Na de rust scoorde Den Dungen gelijk met een fraai afstandschot nadat we de bal slordig verloren.
De flankspelers waren inmiddels vervangen maar we kwamen er bijna niet meer uit en Jos van Mook moest alles uit de kast halen voor het schoonhouden van zijn doel.
In de 63e minuut kregen we nog wel een kans, een voorzet vanaf rechts door Jordy de Wit die ternauwernood tot hoekschop kon worden verwerkt.
In de 66e minuut kwamen Bas Vos en Martijn Veldhuis in de ploeg en kwam er wat meer elan in de ploeg.
Dit resulteerde dan ook in een goal na een afgeslagen corner, het was Gerd Jan Hooijmans die de 1-1 op het scorebord bracht.
We konden de voorsprong niet lang vasthouden al was er volgens mij wel een eigen goal voor nodig om Den Dungen weer op voorsprong te helpen.
In de slotminuten gebeurde er van alles, Jordy de Wit alleen op de goal af, kan alleen nog door een overtreding van de keeper worden  tegengehouden. Gevolg een rode kaart en een vrije trap (volgens mij was het een penalty) die door Roy van Beurden werd benut.
In de allerlaatste minuut kregen we alsnog de deksel op neus en bepaalde Den Dungen de eindstand op 3-2.
Zuur onnodig puntverlies tegen 10 man, alhoewel de gastheren wel meer aanspraak maakte op de overwinning.