terug naar verslagen

GSBW 2 - DSC 2 - 2-1

Zure nederlaag in 90ste minuut zet titel aspiraties in de ijskast

Vandaag uit naar GSBW in Goirle. Deze wedstrijd is erg belangrijk, vanwege de kans van het behalen van het kampioenschap in de 2de klasse.
De thuis wedstrijd vorig jaar was met 0-3 verloren gegaan.Maar we zijn een heel stuk gegroeid als team en we zijn al 5 wedstrijden ongeslagen.
Het is fris weer, 7 graden, maar in t zonnetje toch lekker. We starten in 4-4-2 formatie  en van af het begin willen beide ploegen goed combinatie voetbal spelen.
Na 5 minuten een hele grote kans voor GSBW, maar de spits schiet m gelukkig net naast. Wij hebben het moeilijk, we staan onder druk en verspelen dan heel snel de bal en komen niet meer aan voetballen toe. Ook zijn we in deze fase slordig en leveren direct de bal in zonder dat we onder druk staan. Na een klein kwartiertje schakelen we naar 3-5-2 . Om de lopende spelers van GSBW meer onder controle te krijgen. Dat lukt en we krijgen langzaam iets meer grip op de wedstrijd. Na 19 min de eerste waarschuwing als de 1-0 valt, maar gelukkig was t buitenspel. Pas na een klein half uur komen wij tot een goede aanval en met goede voorzet. De keeper van GSBW kan er nog net bij voordat er een DSC been bij kan. GSBW blijft de betere ploeg en creëert kansje op kansje. Wij verbeten als we kunnen zijn, kunnen t GSBW op dit moment alleen maar heel lastig maken. En dat proberen we.  GSBW speelt fysiek indien nodig, technisch verzorgd en met een hoog tempo , met druk zetten en veel lopende mensen. Na een paar goede reddingen van Milan, valt vlak voor rust in de 40ste minuut dan toch de 1-0 , door de rechtsbuiten die zich er doorworstelt en de verre hoek uitkiest. DSC reageert gelijk goed als we een levensgrote kans krijgen, die van de lijn wordt gehaald. Dan gaat het spel razendsnel op en neer als DSC nog een kans krijgt en een hard schot door Milan uit de lucht gepakt wordt. In de rust besproken om een tand erbij te zetten en de tweede helft onze helft te maken en dat zou ook gebeuren. Er komt een nog meer verbeten DSC op t veld in de tweede helft. We gaan nu meer durven vooruit te spelen. We creëren kansen en corners en drukken GSBW meer terug. Juist als ik typ: een half uur gespeeld en alles is nog mogelijk, komen we op 1-1; Een vrije trap wordt nog door de keeper aan getikt precies op het hoofd  van Johan, die de gelijk maker inkopt. Dit geeft ons nog meer energie. 1-1 is in principe voldoende, maar we willen winnen. We krijgen meer rust aan de bal en lanceren een aantal hele goede aanvallen die eigenlijk een doelpunt hadden moeten opleveren. Een schot van Mathijs Maas op doel,Danny die sterk invalt en na een mooie actie binnenkant paal raakt. De bal komt weer in t veld en Joost schiet m in t zijnet. Het golft nu erg op en neer. In de 86ste minuut vrije trap DSC; de bal krult maar net over. In de 8 ste minuut wederom DSC met Joost, net naast. Zelfs Wil stoomt nog een keer van achter uit op, steek t middenveld over,  rushed tot de 16 van GSBW en kan net niet tot een schot komen.
Dan in de 90ste minuut nog een levensgrote kans van DSC op de 1-2 , maar de goede keeper van GSBW kan nog redding brengen. Als dan uit de counter/tegenstoot wij net niet scherp genoeg zijn en de bal rand 16 voor de voeten van een speler van GSBW valt, kiest ie de hoek uit en schiet m laag inde hoek. 2-1 achter en geen tijd meer. We proberen het nog wel in de blessure tijd. De laatste vrije trap van DSC rand 16 smoort in de muur en is de wedstrijd gespeeld. Wat hebben we er voor gevoetbald  en gevochten deze tweede helft en wat waren we dicht bij 2-1 of 3-1 winst en ook poule winst etc. Maar zoals al vaker dit seizoen; de verschillen in de poule zijn erg klein en t wordt door details en een btje geluk beslist. Na de wedstrijd was de ontgoocheling groot want op zo eenmanier een wedstrijd verliezen is erg zuur.  We staan nog wel op een hele goede 4de plaats in de poule en kunnen nog wel klimmen naar 3 of zelfs plek 2. Ondanks de grote teleurstelling vandaag, is dat zeker wel een uitmuntende prestatie in deze Tweede Klasse.
Nu weer een paar oefen wedstrijden en op zondag 12 Mei de uitwedstrijd bij BMC en dan de laatste wedstrijd thuis op maandag 20 Mei tegen RKDVC. Er is nog genoeg voor te strijden met zelf nog kans op de periode titel. Maar eerst BMC !