terug naar verslagen

DSC 1 - Helvoirt 1 - 6-1

Weer een grote uitslag, nu 6-1 tegen Helvoirt

De belangrijke wedstrijd om in de race te blijven voor de tweede periode thuis tegen Helvoirt.
We zijn in goede doen de laatste weken dus de verwachtingen waren hoog gespannen.
Onder wederom grote belangstelling en met mooi lenteweer begonnen we dan ook vol vertrouwen aan de wedstrijd.

De eerste kans kwam al na een minuut door goed doorzetten Tim Coset en net geen afronding.
Na vijf minuten was het wel raak, een pass van Wessel Theuwis en Roy van Beurden kon de hoek uitzoeken, 1-0.
Het begin was duidelijk voor ons door goed druk te zetten en door er veel energie in te stoppen kreeg Helvoirt geen grip op het spel.
Des de jammer was het dan ook dat door een blunder achterin na 17 minuten Helvoirt langszij kwam.
Het werd hierna een gelijkwaardige wedstrijd zonder echte kansen over en weer.
Goed storen voorin met een voorzet van Roy van Beurden bood Quincy de Kleijn een niet te missen kopkans, 2-1.
Een minuut later was het weer raak, na een corner en een voorzet van Wessel Theuwis kon Tim Coset door een rake kopbal de 3-1 op het scorebord brengen.

Na de rust, en geen wissels, een aandringend Helvoirt met een kopkans maar verder kwamen de bezoekers niet.
In de 66e de mooiste goal van de wedstrijd , een schitterende boogbal over de keeper door wie anders dan Roy van Beurden. Hierna werd een goal van Helvoirt nog afgekeurd (buitenspel) maar de bezoekers moesten hun meerdere erkennen en uiteindelijk liepen we zelfs nog verder uit naar 5-1 en zelfs 6-1 door een intikker van Gerd Jan Hooijmans na een vrije trap van Roy van Beurden die door keeper niet goed kon worden verwerkt.
Bram Zweers zorgde met eeen mooi schot rand 16 meter voor het slotakkoord na goed storen van Luca Schrier.