terug naar verslagen

DSC 2 - BMC 2 - 1-1

Voetbal Statistiek

Statistisch heeft een speler maar 3 minuten in n wedstrijd de bal; t komt er op aan wat je de overige 87 min doet.

Na de afgelopen nacht de storm Elin, waaide het in de ochtend al een stuk minder en kwam er zelf n zonnetje door. Verwacht wordt, dat wij t spel moeten maken en dat BMC gaat counteren. BMC, Berlicum-Middelrode Combinatie, heeft de laatste 3 wedstrijden 5 punten gepakt. Ook 1-1 tegen Gudok, dus we zijn gewaarschuwd. Wij gaan 4-3-3 spelen.  De eerste helft begint met aftasten. BMC speelt 4-4-2 en speelt op de counter.  Ze zijn erg goed in het vertragen van t spel en wij gaan daar langzaam in mee. Er volgen wat mogelijkheden over en weer, maar voor de beide zestiens gaat t al vaak mis. We kunnen de vrije man niet vinden omdat we net een tempo te laag spelen en spelen dan de lange bal, die weer onderschept wordt. De eerste helft lijkt wel een schaakspel. Aan t eind van de tweede helft kunnen we BMC onder druk zetten door een aantal corners achter elkaar af te dwingen. Zo creëren wij enkele mogelijkheden de eerst 45 min en BMC helemaal niet.
In de rust wil er wat gemopperd worden, maar dat wordt niet geduld door de trainer, want dat helpt ons niet verder. We moeten onze taken uitvoeren en sneller inspelen. In de tweede helft beginnen we gelijk goed en jagen BMC op en af. We zijn direct gevaarlijk in de 16, leggen nu goede combinaties op de mat. We krijgen vrije trappen rond de 16, corners, en de mogelijkheden komen nu wel, al spelen we het niet goed genoeg uit.  De keeper van BMC kan nog net redden. Er is nu 1 ploeg die verdient te winnen en dat zijn wij. Weer gaat er een schot net naast, een diepe bal op Bas gaat wordt net over gewerkt, een steekbal op Nick B in de zestien gaat in de verre hoek , maar de keeper krijgt m nog net (geluk?) op zn hak. De pijp bij BMC is bijna leeg vanwege ons hoge tempo. Eigenlijk uit t niets krijgt BMC een vrije trap rand zestien en die gaat er van richting veranderend in . 0-1 achter!. Soms kan voetbal zo oneerlijk zijn. Zuur !. DSC2 stroopt de mouwen nogmaals op en we krijgen een corner. Deze wordt erg mooi door Sten ingekopt. Hij "timet" perfect en torent boven iedereen uit. 1-1 ! BMC gaat nu meer tijdrekken en ze begaan nog een forse overtreding op t rode af op Bjorn. Puur natrappen en bewust op de enkel. De tegenstander krijgt echter alleen geel. We blijven t proberen en werken erg hard, maar zijn te onzorgvuldig in de eindpass en blijft t 1-1
BMC is blij met deze uitslag en wij gaan toch met een ontevreden gevoel van t veld.
Als we alle emoties even laten zakken, en we naar het eerste deel van de competitie kijken,  sluiten we de eerste helft toch knap af op een gedeelde 6de plaats, in de tweede klasse. Erg goed eigenlijk. We hebben er 4 gewonnen (eigenlijk 5 , maar Real Lunet is uit de competitie gehaald), 2 gelijk en 4 verloren. Ook bij de 4 verloren wedstrijden, zitten we er ook vaak dicht bij  en hadden nog wel extra punten kunnen pakken, maar dan moeten we toch makkelijker gaan scoren. De top 5 van onze poule  heeft er toch 20-30 gemaakt terwijl wij blijven steken op 13. Nauwkeuriger in de eindpass, en meer aanvallers in de 16 bij een voorgetrokken bal. Het verschil met onze achtervolgers; waaronder nr 8 BMC bedraagt 6 punten. Dus die zijn niet dichterbij gekomen.
Een keurig resultaat dus, met een hechte groep die voor elkaar door t vuur gaat. Goed  gedaan DSC2. Nu eerst even rustig de kerstdagen vieren, in Januari oefen wedstrijden spelen, en dan op 4 Februari thuis t begin van t tweede deel van de competitie, tegen Were Di