terug naar verslagen

Jong Brabant 2 - DSC 2 - 0-4

Sterk DSC2 wint weer met 4-0

Vandaag zondag 25 Februari,met mooi weer , 9 graden en zelfs af en toe een zonnetje moesten we onze tweede wedstrijd van dit jaar spelen, na een pauze van al weer 3 weken, uit naar Jong Brabant.
De thuis wedstrijd tegen JB hadden we met 2-0 gewonnen in Oktober 2023. Toen speelden ze veelvuldig de lange bal op de snelle 7 en 11 buitenspelers
De tactiek is om met 4-4-2 te beginnen en indien nodig om te schakelen op 4-3-3. De backs vrij te laten en t centrum vast zetten.
De wedstrijd begint slordig en JB krijgt een licht overwicht de eerste 10 min. Een schotje gaat net naast. De tweede 10 minuten verschuift t overwicht naar DSC. Een goede aanval over links wordt door JB weggewerkt. Een vrije trap van DSC gaat net over. Een snelle aanval nu over rechts, wordt verlengd en gaat net over t doel.
Net als in Oktober zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na een half uur spelen mag JB drie corners achter elkaar nemen, maar na de derde heeft Milan de bal gelukkig  zeker klemvast. Jong Brabant blijft op zn eigen helft en spelen deze fase echt op de counter. Na een half uur krijgt Mathijs V. De bal net buiten de 16, hij beweegt naar rechts en krult de bal naar t doel. De bal raakt de paal en kaatst weer in t veld. Oeiii. Bijna 0-1. 1 Minuut later is JB gevaarlijk, maar gelukkig wordt er te druistig geschoten en gaat de bal over. DSC verandert t systeem naar 4-3-3 en gelijk levert dat een kansje op, maar t schot is niet hard genoeg. 1 minuut later is het schot wel enorm hard, als Luca zich vrij speelt en keihard uit haalt: Hoppa 0-1 DSC. Wat een pegel. Nr’s 7 en 11 van JB proberen t wel, maar zijn te zelfzuchtig en verspelen te veel de bal aan een fel strijdend DSC. Indien nodig grijpt Milan in en heeft hij de bal.
De tweede helft begint JB feller en wordt de wedstrijd een stukje fysieker. Na 5 min een grote kans voor DSC als we een goede aanval over rechts zien, en de voorzet op t hoofd van Luca belandt, die net niet genoeg achter de bal kan komen om richting te geven.  JB probeert nu nog meer ons fel af te jagen met veel power. Wij verweren ons goed, maar tot veel goede combinaties komen we ook niet. Al komen we op de flanken links en rechts wel goed door. De voorzetten gaan dan net niet goed doordat JB er steeds goed tussen zit. Het spelt golft op en neer. Na ruim 15 minuten in de tweede helft krijgt Luca weer de bal rand zestien. En dat moet je niet doen. Hij beweegt naar rechts, houdt een halve seconde in waardoor de keeper denkt dat ie lang gaat schieten. Echter Luca schiet m weer ontzettend snoeihard in de korte hoek. Daar stond de keeper ook, maar de bal was veel te snel om te reageren. 0-2 Dit geeft een goed gevoel en we weten dat we deze wedstrijd niet meer uit handen gaan geven.  5 minuten later een goede DSC aanval door t midden. Mathijs V. Houdt de bal even bij zich en geeft vandaag zijn derde assist, op de opstomende Tim die de 16 ingaat en keurig scoort ; 0-3.  De pijp lijkt nu wel leeg bij JB. Wij zijn ook niet altijd geconcentreerd en lopen tegen een aantal gele kaarten aan. Nog 10 minuten te gaan en DSC combineert nu lekker. William stapt een keer geweldig in en is weg en rent met drie verdedigers op zn hielen de 16 in. Hij wil de bal nog breed spelen en dat geeft JB de kans om er nog een Brabants voetje tussen te krijgen. We telden m al !
Helemaal aan t eind van de wedstrijd krijgen we nog een vrije trap die in de zestien smoort en voor de voeten valt van Tim , die zo een kans niet mist en de 0-4 scoort.
Als de scheidsrechter affluit winnen we verdiend van een directe concurrent en stijgen wij op de ranglijst. De tweede 4-0 in 2 wedstrijden; dat is erg sterk; zowel aanvallend als verdedigend.
We staan nu keurig op een vijfde plaats in de poule, 1 punt achter nr 4 RKDVC , 2 punten achter nr 3 Were Di en ook nog maar 3 punten op nr 2 GSBW (koploper op 5 punten).
We doen dus meer dan goed mee in de top 5 van deze poule Tweede Klasse.  Jammer genoeg moeten we weer 2 weken wachten op onze volgende wedstrijd uit tegen Nieuwkuijk. Lets Go !!