terug naar verslagen

DSC 1 - RKDVC 1 - 1-1

Puntendeling 1-1 tegen RKDVC

Om de toch wel vervelende smaak weg te poetsen van vorige week moeten we deze pot eigenlijk maar winnen tegen de tweede peridekampioen RKDVC uit Drunen.
En ook om weg te blijven van de onderste vijf plaatsen op de ranglijst natuurlijk. Dus weer een belangrijke pot, die we uiteindelijk verdienstelijk afsloten met een gelijkspel. Zonder helaas twee sterkhouders Gerd Jan Hooijmans (geblesseerd aan de knie) en Milo van Osch (ziek).

Een gelijkopgaande strijd in het begin waarin beide ploegen elkaar aftasten.
De veldbezetting was beter verzorgd bij RKDVC maar wij kwamen wel op voorsprong in de 31e minuut.
Wessel Theuwis na een pass van Bram Zweers schoot onhoudbaar in voor de keeper.
Hierna kreeg Bram Zweers zelf nog een mooie kans maar de keeper kon hier redding brengen.
We dachten te kunnen gaan rusten met een voorsprong maar vlak voor rust een corner die bekwaam werd ingekopt, ruststand 1-1.

Vlak na rust een wissel, Wessel Theuwis moest het veld verlaten voor Luca Schrier die gelijk een mooie kopkans kreeg maar helaas voor ons net naast.
RKDVC kreeg licht de overhand zonder echte kansen te krijgen. Tim Coset kreeg nog een kans na een uur maar zijn schot ging net voorlangs. Het werd een rommelige fase van beide kanten, we raakten de bal te snel kwijt.
In de 75e minuut kreeg RKDVC een makkelijk gegeven penalty die bekwaam werd gestopt door Jordi Grandia.
Er kwam nog wel een mooie  kans voor Quincy de Kleijn na een pass van Leon van Heel maar Quincy had teveel tijd nodig voor de afronding. De vele gele kaarten en zelfs een rode kaart voor RKDVC brachten verder geen verschil in de uitslag. Ik denk dat beide partijen na afloop tevreden konden zijn met de puntendeling.