terug naar verslagen

DBN'22 1 - DSC 1 - 2-2

Laat gelijkspel tegen laagvlieger DBN 22

De wedstrijd na het vrije Paasweekend uit tegen de hekkensluiter DBN 22. Je zou zeggen op voorhand een makkie maar ik herinner me nog de thuiswedstrijd die ging verloren met 2-3, dus we waren gewaarschuwd. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg is dit er eentje die we eigenlijk wel moesten winnen willen we in het linker rijtje eindigen.
En zoals vaker laat mijn voorgevoel mij niet in de steek, werd het een lastige pot waarbij we in de slotminuut nog de gelijkmaker wisten te maken.

We knipperden met onze ogen en stonden na 1 minuut al met 1-0 achter na matig verdedigen. En het werd nog erger toen na een mooie steekpass een van de aanvallers vrij voor de goal kwam en bekwaam kon afronden, we waren pas 4 minuten bezig........
We waren niet scherp genoeg begonnen en kregen dus de bekende deksel op de neus. Hierna kwamen we beter in de wedstrijd en kwamen er zeker ook vele kansen, Wessel Theuwis alleen voor de goal net over, Quincy de Kleijn na een mooie aanval net naast, en een redding van de goede keeper van DBN na een vrije trap van Roy van Beurden.
Het was dan ook goed dat Mike van Namen wel voor de aansluiting kon zorgen, een fraaie kopbal na een corner van Roy Beurden.

Ook in de 2e helft een gelijk beeld, vele kansen maar het ontbrak aan de afronding. Gelijk ook weer een aantal kansen voor o.a. de wissels Luca Schrier en Leon van Heel. Een pegel van Wessel Theuwis op de lat en ook Leon van Heel raakte de onderkant van de lat. Het zat dan ook niet mee, de sfeer werd  grimmiger in het veld en de matige scheidsrechter was niet op zijn taak berekend zullen we maar zeggen. Ook DBN kreeg nog een paar kansen maar Jordi Grandia wist erger te voorkomen.
Leon van Heel kreeg nog een mogelijkheid op de gelijkmaker maar ook hier kon de keeper nog redding brengen. Een opstootje diep in de tweede helft hielp ook al niet en toen iedereen al dacht aan een nederlaag viel de gelijkmaker toch nog in de slotminuut. Na een mooie voorzet van Luca Schrier was het natuurlijk weer Roy van Beurden die met een rake kopbal voor toch nog een punt kon zorgen.