terug naar verslagen

DSC 1 - Den Dungen 1 - 1-0

Krappe winst op Den Dungen 1-0

Onder goede weersomstandigheden begonnen we aan de voor ons altijd lastige pot tegen Den Dungen. Hopelijk kunnen we de goede reeks voortzetten en deze laatste wedstrijd voor de winterstop goed afsluiten.
En dat hebben dan ook zeker gedaan, met een 1-0 overwinning door een goede teamprestatie zijn de punten in huis gebleven.

Het begin was zeker voor de bezoekers, scherper en met goed veldspel maar zonder echt gevaarlijk te worden.
In de 16e minuut was het echter Roy van Beurden die na een voorzet van Quincy de Kleijn met een perfecte kopbal voor de enige treffer in de wedstrijd kon zorgen.
Hierna was het verdedigen voor ons en kon Jordi Grandia zijn kunsten laten zien, hij heeft ons met een aantal geweldige reddingen ons op de been gehouden. Zelf kregen we zeker ook een aantal kansen waaronder een kopbal van Wessel Theuwis net naast en een laag schot van Quincy de Kleijn door de keeper uit de hoek getikt.
De paal en weer Jordi Grandia moesten vlak voor rust nog een keer redding brengen.

Na rust moesten we wel terug doordat Den Dungen meer druk ging zetten, het werd een spel op onze eigen helft maar door ijzersterk verdedigen onder leiding van Gerd Jan Hooijmans en een niet te passeren sluitpost bleven we overeind.
De bezoekers waren tot aan de 16 meter gevaarlijk maar echt veel kansen kwamen er niet.
Op de counter kregen we zelf ook nog een paar mogelijkheden waaronder Milo van Osch na goed voorbereidend werk van Roy van van Beurden, de verdediger van Den Dungen kon op het laatste moment nog redding brengen.
De punten bleven in huis door goede teamprestatie en veel inzet, en we hebben de lijn omhoog weer te pakken met deze nog steeds jonge groep een mooie prestatie.

Bijzonderheden

- Man of the match zonder twijfel Jordi Grandia

- Het verschil tussen de nummer 4 op de ranglijst en de nummer 4 van onderen is slechts 3 punten

- We staan bovenaan in de 2e periodetitel……

- De laatste wedstrijden tegen Den Dungen zijn allemaal met een doelpunt verschil zijn geeindigd

- De jonge scheidsrechter floot een bijna foutloze wedstrijd, mag ook wel eens gezegd worden

- De volgende wedstrijd na de winterstop is de kraker thuis tegen Alem

- Het was bomvol in de kantine met ook de bezoekers uit Den Dungen die nog lekker bleven “hangen”

We zien elkaar weer bij de thuiswedstrijd tegen Alem op 21 januari, of bij de nieuwsjaarsreceptie op zaterdag 6 januari.
Weet zeker dat het dan weer lekker druk gaat worden op het sportpark.