terug naar verslagen

EVVC 1 - DSC 1 - 2-3

Knappe overwinning bij EVVC, 2-3

De uitwedstrijd tegen het altijd lastige EVVC uit Vinkel ook omdat de conditie van de grasmat icm slecht weer nog wel eens lastig kan worden voor ons.
Thuis verloren we met 2-0, een mooie gelegenheid om iets recht te zetten. Met een voltallige selectie behalve dan de geblesseerde Gerd Jan Hooijmans begonnen we aan de wedstrijd.

In het begin hadden we veel balverlies en leek het wel of we teveel ontzag hadden voor de tegenstander.
Al snel vielen er ook al twee gele kaarten gelijk verdeeld over DSC en EVVC.
De omstandigheden waren wel lastig met veel wind voor beide partijen.
Uit het niets kwamen we op voorsprong in de 16e minuut door een voorzet van Bram Zweers die in eigen goal werd gekopt, een lekkere opsteker.
Na half uur een aanval over links met een voorzet van Roy van Beurden die net niet kon worden binnengetikt door Tim Coset. De gastheren troffen kort hierna nog de paal en er was veel druk vanuit EVVC zonder echt gevaarlijk te worden. Vlak voor rust schot was het wederom Bram Zweers die met schot voor de rustgevende ruststand kon zorgen van 2-0.

Na rust het verwachte aandringen van EVVC en was het in de 51 minuut dan ook raak, een van de aanvallers kreeg teveel ruimte en kon met een droge knal in de rechterhoek voor de aansluitingstreffer zorgen.
Gelukkig was het kort hierna invaller Leon van Heel met een fraai schot die weer kon zorgen voor een veilige marge van twee goals.
Het spel werd er niet beter op, over en weer slordig met weinig kansen wel lag het initiatief bij EVVC.
In de laatse fase waren er nog kansen voor Roy van Beurden en Luca Schriers echter zonder succes.
Onze keeper moest hierna nog een treffer toestaan en nog enkele goede reddingen verrichten maar uiteindelijk konden we door een goede teamprestatie en hard werken de drie punten mee naar huis nemen.