terug naar verslagen

Nieuwkuijk 1 - DSC 1 - 3-0

Kansloze nederlaag tegen Nieuwkuijk 3-0

En vandaag moest het dan naar gebeuren, de tweede periode bij winst tegen de koploper Nieuwkuijk lonkt. Op voorhand een lastige opgave maar alles kan in deze klasse en we zijn in de winning mood dus wie weet.
Met wederom vele supporters als extra steun begonnen we aan de wedstrijd. Helaas stonden we na afloop met lege handen, maar het is zoals de trainer ook zei geen schande om van deze  (kampioens) ploeg te verliezen.

Zoals vaker was het begin voor ons al moest Jordi Grandia na 15 minuten redding bregen na een schietkans van de gastheren.
Kort hierna  volgde een scrimmage voor de goal en uit het niets viel de 1-0.
Hierna leek het wel of we de weg kwijt waren, het initiatief lag volledig bij Nieuwkuijk. Een redding van Jordi Grandia na een makkelijk gegeven strafschop zou een kentering kunnen betekenen maar toen kort hierna een  schot van afstand voor de voeten van een van de aanvallers kwam was het een intikkertje en stond de 2-0 op het scorebord.
Ik was al in de kantine voor de koffie toen zelfs de 3-0 werd gemaakt en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Ook in de tweede helft waren we te onrustig en slordig aan de bal, kwamen dus niet aan voetballen toe maar hanteerde te vaak de lange bal, een makkelijke prooi voor de robuste verdedigers met ook nog eens voldoende lengte.
Vlak na rust nog een vrije trap van Bjorn Steenbekkers op de paal maar dat was het dan ook het enige wapenfeit.
Een weinig verheffende tweede helft, wij kunnen niet beter en Nieuwkuijk hoefde niet. Ik hoorde langs de lijn een treffende opmerking voor deze wedstrijd ; de mannen tegen de jongens.
Nieuwkuijk kreeg nog wel een paar kansen maar vizier stond gelukkig niet op scherp en dus een terechte eindstand van 3-0.