terug naar verslagen

TSV Gudok 2 - DSC 2 - 0-2

DSC2 Verslaat Koploper Gudok

Vandaag uit naar de koploper van de poule TSV Gudok. De Tilburgse Sport Vereniging “Goed Uit De Oogen Kijken” opgericht in 1912
Stephan houdt de spelers voor dat we vandaag wederom veel te winnen hebben. We doen t echt goed in de periode en ook doen we volop mee voor t kampioenschap.
Vandaag moeten we wederom 6 spelers van ons team teleurstellen, nu iedereen fit is. Er kunnen er maar 16 spelers op op de lijst. Deze zes, Niek, Mike, Sten, Floris, Martijn en Tim zijn vol deel van het team en dragen ook bij aan deze goede prestaties. Er wordt zeer scherp, vol en enthousiast getraind en zo houden zij samen met de wisselspelers de basis elf in een super vorm.
In 2023 hadden we de thuiswedstrijd tegen Gudok nog met 1-3 verloren, maar zoals ook vorige week al te lezen was, zitten we in een winnende Flow ! DSC 2 is erg gegroeid en is een echt team die in en buiten t veld alles voor elkaar over heeft. We zijn uitermate lastig te verslaan momenteel.
Er staat een harde wind, die we in de eerste helft mee hebben en daarom in de tweede tegen :) We starten zoals vaak in een 4-4-2 systeem, ook omdat we dan minder ruimte weggeven. Net zoals vorige week staat de D nog niet voor Driel, maar voor Diesel, want we komen weer langzaam in ons spel. De eerste 15 minuten zijn voor Gudok en zijn wij steeds de bal weer snel kwijt. Te zien is dat Gudok een erg goede tegenstander is en ze niet voor niets lijst aanvoerder zijn. Ze zijn technisch vaardig en behendig. Erg goed ingespeeld en de posities variëren van 3-3-4 naar soms 2-4-4 waardoor ze veel druk naar voren zetten. Maar zoals gezegd en de resultaten wijzen t ook uit : niemand komt er makkelijk door heen bij ons DSC 2; niet voor niets alles gewonnen in 2024 met 14 voor en 2 tegendoelpunten.  De eerste corner is voor Gudok maar gaat over. Pas naar 10 min kunnen we wat terug doen, maar de beste kansjes zijn voor Gudok. Na 13 min een goede DSC counter , maar de bal schiet net voor langs. Zoals gezegd,  na een kwartier vechten wij ons in de wedstrijd en gaan we wat beter combineren en creëren we zelf kansjes. Na zo’n 25 min als we naar 4-3-3 omschakelen komen we nog iets meer aan t voetballen. Beide ploegen zijn nu aan elkaar gewaagd in een sportieve wedstrijd. In de 32 min krijgt Nick van Uitert de bal op rechts en versneld richting t doel van Gudok. De afstand is nog groot als hij een voorzet geeft die in de zestien aan moet komen. Maar door de harde wind wordt de bal verder gedragen en draait over de zich strekkende keeper heen,  in de verre linker bovenhoek. GOALLLLLL 0-1 DSC. Wat een mooie (toevals)treffer. Maar die tellen ook en wij staan voor ! Gudok laat de oren niet hangen en probeert een gaatje te vinden in onze solide verdediging van Bas, William, Robin en Gino. Met daarvoor de ontzettend  hard werkende middenvelders die alle aanvallen van Gudok verstoren. Komt Gudok eens een door deze linies, is er altijd nog Milan die de ballen hoog en laag pakt.  De harde wind maakte het voor ons moeilijk om aan te vallen , omdat alle ballen veel te snel te ver waaien. Dan zit de eerste helft er al weer op en gaan we rusten met een voorsprong. Af en toe is er een regenbuitje, maar gelukkig zijn die maar van korte duur. Wij beginnen de tweede helft goed en sterk met wind tegen nu.  Gudok heeft nu t nadeel dat lange ballen te hard uit waaien. Tim dreigt met een goede actie , maar zijn schot is  te zwak en geen probleem voor de keeper van Gudok 1 minuut later wederom een goede rush van Tim die in de 16 van achter wordt aangetikt en uit balans raakt  en de bal verliest. Geen penalty terwijl het er wel 1 kon zijn. Volgende keer maar vallen en rollen dan.  Maar dan 8 minuten in de tweede helft, krijgt Bas de bal in de loop aan gespeeld. Als een “road runner”  met mega grote passen rent  en ontwijkt ie 3 tegenstanders, haalt de achterlijn, houdt ook nog t overzicht en geeft de niet te missen voorzet over de grond aan de meegelopen Nick Brouwers. 0-2 wat een feest. Een aanval / counter uit het boekje. En wat voor 1. Genieten ! Het risico wat Gudok nam, om te gaan voor de gelijkmaker (met maar 3 man achter) wordt afgestraft. Gudok geeft echter niet op en ze voeren de druk nu echt op. We komen niet meer onder de druk uit. Gudok probeert links, rechts, over de grond, door de lucht , openingen te vinden, proberen t met schoten van afstand, corners. Het lukt ze niet om een bres te slaan in onze collectieve muur. In de 80ste minuut  weer naar 4-4-2, maar het beeld blijft het zelfde . Wij houden tegen en Gudok valt aan. Heel af en toe hebben we kort balbezit, maar gevaarlijk worden we niet meer.  Er wordt verdedigd als leeuwen en Milan staat zn mannetje en plukt ballen uit de lucht of t niets is, of tikt ze soepel over de lat. Ook 3 corners van Gudok in 1 minuut (89ste) brengt ons niet van ons stuk.
Als na een ruime blessure tijd wordt afgefloten hebben we de koploper verslagen. En het moet gezegd Gudok heeft een geweldige ploeg en langere perioden in de wedstrijd dicteerden zij t spel en konden we alleen tegen houden. Maar dat is voetbal; na 95 minuten gaan wij met 0-2  van het veld. Kansen benutten heet dat. En wat smaakt dat zoet !!! De afkorting is Goed Uit De Oogen Kijken, maar vandaag was t een Driels Blauw Oog.   We zijn nu gestegen naar de eerste plek, ex aequo met GSWB die een beter doelsaldo heeft. Gudok en RKDVC staan 3 en 4, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld. De volgende wedstrijd is wederom een belangrijke topper: GSWB uit op 21 April.  Jammer genoeg pas over een maand. Met nog 3 wedstrijden te gaan (GSBW uit 21 April , BMC uit 12 Mei, RKDVC thuis 20 Mei) is nog alles mogelijk, maar zoals we vandaag wederom hebben laten zien, zijn wij een lastige tegenstander voor iedereen.