DSC 2 - Audacia 2 - 7-2

DSC2 oefent met zevenklapper !

Heerlijk lente weer vandaag 3 Maart ; oefenen tegen derde klasser Audacia 2
We beginnen 4-4-2 en willen een goede partij op de mat leggen.
Audacia speelt 3-5-2 en werkt hard. Als wij druk zetten weten ze geen raad en verspelen ze de bal snel. Die ene klasse verschil is te zien. Na 13 min spelen krijgen we een vrije trap buiten de 16. Schoten worden 2 keer geblokt, totdat hij voor de voeten van Mathijs Verhoeven valt: 1-0 DSC. Audacia toont veel inzet maar verspeel de bal snel. Een vrij trap van Audacia rand zestien smoort in onze muur. Na 20 min een hele mooi steek bal van onze jarige Bas op Mathijs Maas, die m schitterend over de uitkomende keeper lobt. Het gaat nu heel snel als 1 min later het al 3-0 staat door Nick Brouwers en even later door Nick van Uitert de 4-0. De 5-0 is ook mooi; een aanval over links, Nick v. U. houdt heel even en speelt dan Mathijs V. In, die afdrukt en de vijfde in de kruising schiet.
Audacia is even goed van slag na al deze goals en de keeper verslikt zich, verspeelt de bal aan Mathijs V, die het schot op de paal laat belanden. Heel af en toe creëert Audacia een kansje, maar echt gevaarlijk wordt t niet. Aan het eind van de eerste helft nog een wonderschone aanval, waarbij een hakje van Mathijs V. in de voet valt van Gino. De keeper van Audacia kan m nog net redden.  Niek duikt nog een keer helemaal op in de 16 van Audacia, maar zijn schot beland in t zijnet. Net voor rust wordt Mathijs V. gevloerd in de 16 en krijgen we een penalty. Bas pakt zijn verjaardagskado uit en scoort beheerst de 6-0.
Na rust , het zelfde patroon . Met een mooie aanval steekt Mathijs Maas , Floris weg die een voorzet geeft, die nog maar net kan worden weg gewerkt voordat Gino gevaarlijk kan worden. Plots een counter van Audacia, net niet buiten spel en ze redden de eer; 6-1. DSC blijft combineren en met goed positiespel wordt Audacia regelmatig weg gespeeld. Echter de vele kansen worden niet benut. Het blijft ook moeilijk om heel erg scherp te blijven. We blijven goede loop acties uit voeren, binnendoor, buitenom. Vaak net de verkeerde keuze, maar dan valt toch de 7-1 : Gino ! Coen scoort nog bijna uit een vrije trap, maar de keeper kan nog net redden. Mike  is nog dicht bij een treffer, maar de achtste gaat er net niet in. Vlak voor t einde nog een hele grote kans voor DSC maar wordt nog van de lijn gehaald. Dan nog 1 diepe bal achter onze verdediging en maakt Audacia de 7-2 in de counter.
Lekker gevoetbald , eigenlijk iets te makkelijk waardoor je te veel keuzes hebt aan de bal. Iedereen heeft wel veel kunnen spelen en daar ging t om deze wedstrijd. Volgende week gaat het er weer echt om en gaan we met beide selecties uit naar Nieuwkuijk !