terug naar verslagen

DSC 2 - Were Di 2 - 4-0

De Blauwe Wervelwind

Vandaag Thuis tegen Were Di (Weert U zelve). Eindelijk weer onze eerste competitie wedstrijd van 2024, na een goed oefen programma in de winter. Onze eerste wedstrijd tegen Were DI in t begin van t seizoen op 24 September ging jammer genoeg met 2-1 verloren, dus we hadden nog wat recht te zetten. Ook mede omdat we toen ternauwernood in de laatste minuut verloren. Deze keer is de zone tactiek anders en gaan we 4-4-2 breed voetballen. Laat Were Di maar komen. Stephan wil met Cas en Floris als snelle buitenspelers gevaar gaan stichten en onze aanval bedienen. Were Di  is een slim ervaren team dat goed kan voetballen maar t graag aan de andere partij overlaat. Toen wilden we nog vol druk zetten maar nu dus niet. Alleen met vlagen. Willen we mee spelen in de top van de poule moeten we deze wedstrijd echt winnen.
Were Di heeft niemand op de bank. 11 spelers en de grensrechter. DSC2 begint fel en na 2 min al een goede aanval met Floris over links. De bal gaat  net naast. Dan volgt er een rommelige fase van beide teams die elkaar snel afjagen met veel balverlies tot gevolg. Na 10 minuten legt DSC2 een mooie combinatie op de mat, waar een schot uit volgt die net over getikt wordt. De corner wordt over gekopt. Een paar minuten later wederom een aanval over links waarna t spel snel verlegd wordt naar rechts, schot, geblokt, bal gaat omhoog de 16 in. Cas gelooft erin tikt de bal naast keeper . 1-0 DSC !
Er volgt nu een fase waar we ons team dit seizoen nog niet eerder in gezien hebben. De duels, de concentratie, de passie, de intensiteit, de strijd; allemaal intens en goed.; Het is of er een blauwe wervelwind over t veld gaat. Als Were Di er n keer door heen breekt en gevaarlijk de 16 in dringt, gooit Johan zich er met een sliding voor en blokt t schot. Were Di probeert met positie spel  t voetbal te verbeteren, maar wij geven alles voor elkaar en zijn overal en komen tot geweldig goede counters. Als 1 van deze counters een vrije trap buitenkant 16 oplevert, schiet Coen m keihard in de korte hoek. 2-0 DSC. Wij blijven als een team bijna alle duels winnen en mocht Were Di een keertje door komen, is Milan paraat.  Bij iedere hoge bal in onze 16 torent Milan boven iedereen uit en plukt alle ballen uit de lucht. Een baken van rust. Na 35 min na een goede ingreep van Ruben, schiet de bal over de lijn precies onder de voet van onze grensrechter van vandaag Davy , die ongelukkig ter val komt. Het ludieke moment slaat al snel om in schrik als hij toch lang blijft liggen. Gelukkig kan hij door. Nu is t weer iets meer Were Di tijd die de wedstrijd weer n beetje naar hun toe trekt. Het is en blijft een ervaren team; we moeten ze niet laten voetballen. Onze blauwe wervelwind neemt ook wat in kracht af ( is ook niet vol te houden) Were Di krijgt 2 vrije trappen in korte tijd rond onze zestien, maar ze kunnen niet echt gevaar stichten. Aan het eind van de eerste helft weer een goede snelle aanval met Floris over links. Op de inzet van Matthijs kan de keeper nog net redden. Rust ! Met thee en Dextropuur , banenen wordt de inwendige mens versterkt
In de rust is Stephan erg tevreden en vind hij dat t team zn beste eerste half uur van t seizoen gespeeld heeft. En dat we de eerste 15 min van de tweede helft weer zo moeten beginnen. De tegenstander bij de strot grijpen en niet los laten.
Zo gevraagd zo gedaan. DSC start weer goed we creëren een aantal mogelijkheden. 1 Schot van Were Di gaat hoog over. DSC legt een geweldig mooie aanval op de mat over verschillende stations: steekbal, voorzet, schot gaat rakelings over.  Het spel gaat over en weer en de wedstrijd is sportief. De scheidsrechter fluit goed in de stijl van de wedstrijd. Ook in deze fase van de tweede helft, onder de opzwepende woorden van de trainer, staat er een vechtmachine die maar blijft gaan en hard werken. Na een klein half uur grijpt Wil in, onderschept de bal, rushed naar voren, speelt Mathijs in, die weer op links Bas bedient, die gelijk voorzet naar Tim die m erin schiet. Dit na 1 minuut na zn invalbeurt. Geweldig ! 3-0
5 minuten later weer zo een mooie aanval. We zijn vandaag zo erg goed in de duels en helpen elkaar daarbij en worden zo onoverwinnelijk.  We komen nog een keer alleen op de keeper af. Net niet gescoord. Corners net mis. Een vrije trap op 25 m wordt door Danny mooi over de muur geschoten maar mist net iets te veel snelheid, zodat de keeper er nog net bij kan. In de laatste minuut volgt ons slotakkoord. Een bal tussen door komt bij Mathijs die niet buiten spel staat en alleen op de keeper af kan gaan. Mathijs omspeelt de keeper en het staat 4-0.
Als de scheidsrechter affluit gaan we natuurlijk met een super gevoel naar binnen.
De samenvatting van deze top wedstrijd is: de eerste 30 minuten , de beste van dit 2de, geweldige inzet en strijd en zagen we de blauwe wervelwind. De totale 90 minuten een top mentaliteit en een geweldige  team instelling. Jammer dat we tot 25 Februari moeten wachten: Jong Brabant uit !