Trainingsschema
Standaard Bekijk schema (pagina 1)

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

Van Herwaarden Accountants
terug naar de verslagen

DSC VR1 - Wilhelmina VR2 - 5-0

Zet zegereeks voort

Vandaag mochten we op ons eigen kunstgrasveld aantreden tegen de hekkensluiter, Wilhelmina. Bij winst zouden we, althans voorlopig, bovenaan de ranglijst komen (al is dit relatief, aangezien de directe concurrenten minder wedstrijden hebben gespeeld dan wij). Hierdoor waren we er ook echt op gebrand om zo snel mogelijk op voorsprong te komen. Onze doelstelling was echter niet bepaald terug te zien in de eerste helft.

Met een vervelende herfstzon in ons gezicht trapten we af.
Voor de toeschouwers leek het wel of ze aan het kijken waren naar, om de trainer maar even te citeren, ‘een wandelclub’. Helaas was deze metafoor niet vergezocht en was deze kenmerkend voor ons spel in de eerste helft.
We hadden de bal voor het overgrote deel in ons bezit, maar tot veel uitgespeelde kansen zijn we niet gekomen. Het tempo zat niet in de wedstrijd en de verhoogde handelingssnelheid waar de trainer zo op hamert was ver te zoeken. We bewogen niet zonder bal en waren te afwachtend, waardoor de bal niet vrijelijk rond kon gaan. Het gevolg was dat de speelsters die in balbezit waren gingen zwerven of zelf voor acties moesten gaan, omdat er geen andere afspeelmogelijkheden waren. Dit was verre van ideaal.
Bij balverlies werd er wel hard gewerkt om deze terug te veroveren, maar na verovering leken we een beetje stuurloos en herhaalde het bovengeschetste scenario zich. We zochten te vaak de lange bal en wilden te vaak steekpasses geven vanuit de tweede lijn. Deze waren veelal te hard en – wanneer ze niet over de achterlijn vlogen – een makkelijke prooi voor de verdedigers en de keepster van Wilhelmina.
Toch wisten we, ondanks het matige en statische spel, één keer te scoren. Demi schoot vanuit een schijnbaar onmogelijke hoek, bijna parallel aan de achterlijn, op doel. Haar bal draaide mooi in en vloog de kruising in. Hiermee is het meeste wel gezegd over de eerste helft.

De tweede helft ging het beter. Er werd met vlagen beter overgespeeld en meer gevoetbald. We veroverden de bal sneller en werden nauwkeuriger in de passing. De wandelclub van de eerste helft leek gelukkig opgedoekt te zijn, aangezien er nu wel werd bewogen en vrijgelopen.
Dit vertaalde zich in diverse doelpunten.
In de 54e minuut gaf Demi een lange bal op Evita. Waar de lange ballen en steekpasses in de eerste helft te hard waren, was deze bal van Demi wél op maat. Evita ging goed door en schoot hem binnen. Twee minuten later was er een bijna identieke situatie. Linsey nam een vrije trap, die eveneens tussen de laatste linie van Wilhelmina en hun keepster viel en door Evita werd afgemaakt. In de 74e minuut  kreeg Shannon de bal van Evita ingespeeld. Ze bleef wachten tot de keepster naar de grond ging en maakte hem met een zeer beheerste en mooie lob af.
In de laatste minuut van de reguliere speeltijd wist Evita de 5-0 binnen te tikken, op aangeven van Demi.
Dit was zeker niet een van onze beste wedstrijden. Hoewel we qua balbezit echt wel de overhand hadden, werden er weinig echte kansen uitgespeeld. Soms leek het wel op een uitgebreid positiespel. Ondanks alles waren we wel de betere ploeg en hebben we de drie punten in Driel gehouden.

Carmen