Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

Bergeijk VR1 - DSC VR1 - 3-3

Wint een punt

Vandaag moesten we relatief vroeg bij DSC verzamelen, om op tijd aan de aftrap te verschijnen. De tegenstander van vandaag, het damesteam van het ver weg gelegen Bergeijk, was voor ons geen onbekende: nog geen half jaar geleden waren zij de reden van onze midweekse uitschakeling in de beker. We wisten dat ze een jong maar goed team hadden met veel snelheid voorin en een voetballend vermogen, dat ons de vorige keer overrompelde. Reden te meer om vandaag te proberen om ons te revancheren.

Op het heetst van de dag werd door de thuisploeg afgetrapt op het warme kunstgrasveld van het moderne, bosrijke sportcomplex. Lang verhaal kort: we  begonnen niet erg goed aan de wedstrijd. Bergeijk kreeg teveel ruimte en kreeg de tijd om te combineren; wij waren telkens een stap te laat. Dit resulteerde in de 7e minuut in de eerste tegentreffer. In de 14e minuut kwam er echter toch een ommekeer. Er werd een combinatie opgezet, waarbij Marieke als laatste een pass gaf op Demi, die beheerst afrondde en de stand weer gelijktrok. Hierna begonnen we meer als team te spelen en kwamen we beter in het spel. Vijf minuten later wisten we zelfs op voorsprong te komen, iets wat ons tegen Bergeijk voorheen nog niet was gelukt. De zeer goed spelende Kirsten gaf een pass die recht door het hart van de verdediging sneed; Marieke zette aan en scoorde met links de 1-2. Hoewel we hierna niet onderdeden voor Bergeijk, wist de tegenstander in de laatste 5 minuten van de eerste helft twee keer te scoren. Individuele fouten zorgden ervoor dat we alsnog met een achterstand de rust in gingen.

De tweede helft was een uitputtende. Het veld weerkaatste de zon en zorgde voor immense hitte; Bergeijk zette aan, maar wist (mede door een paar prachtige en noodzakelijke reddingen van Thirza) maar niet op de 4-2 te komen. Wij kwamen op onze beurt niet meer aan veel serieuze aanvallen toe. De wedstrijd sleepte zich voort, het spel golfde heen en weer en het leek erop dat de score die in de 43e minuut op het scorebord werd gezet ook de eindstand zou zijn. Maar net toen er in de slotfase bij ons berusting leek te komen in deze uitslag, stormde Demi nog één keer door met een van haar gevreesde solo’s. Ze kapte en speelde in haar weg naar het doel twee tot drie speelsters uit. Een van die speelsters raakte haar echter en haalde haar onderuit. En plots was daar voor ons dé kans om in de dying seconds van de wedstrijd de gelijkmaker te maken. Linsey nam plaats achter de bal en benutte de penalty. Hierna wilde Bergeijk nog wel, maar zakten we met z’n allen mee terug. Toen de scheids affloot beseften we ons dat we op het allerlaatste nippertje toch nog een punt hadden overgehouden aan dit duel.

De derde klasse is zeker een stuk zwaarder dan de vierde. We moeten feller zijn en eerder druk zetten en proberen vaker te voetballen. Toch werd er vandaag voor elkaar gewerkt en was er weer beleving in het spel zichtbaar. Het behaalde resultaat is dan ook als collectief over de streep getrokken.
Vandaag hadden we versterking van Bo, Britt en Kirsten. Deze drie speelsters deden het allemaal prima.

Carmen