Trainingsschema
Standaard Bekijk schema (pagina 1)

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

Alem VR1 - DSC VR1 - 2-6

Wint de Klassieker


Het was dé wedstrijd waarnaar door velen van ons al weken werd uitgekeken. De Maasderby. Of de Dijkenderby. Of gewoon 'de derby', bij gebrek aan een passende titel: de wedstrijd tegen buurdorp en eeuwige rivaal Alem. Alem pakte veel punten in het begin van het seizoen, maar liet in de afgelopen wedstrijden diverse punten liggen. Wij hebben juist de eerste twee wedstrijden verzaakt en hebben daarna een zegereeks ingezet. Het was dan ook de vraag welke ploeg vandaag als winnaar uit de bus zou komen.

Op een nat, glad grasveld in de uiterwaarden van de Maas werd er iets later dan gepland door ons afgetrapt en na wat ballen die heen en weer vlogen, openden wij in de eerste minuut de score al. Van achteruit werd de bal veroverd en naar Evita gespeeld. Die legde af, waardoor Demi vrije doorgang had om de bal in de verre hoek te prikken. Een 1-0 voorsprong in Alem in de eerste minuut: een droomstart voor ons. Helaas zette deze lijn zich niet voort en ontwikkelde de wedstrijd zich tot een gezapig, sloom potje voetbal. Alem speelde rommelig en chaotisch en er leek geen lijn in hun spel te zitten. Hun spelsysteem was voor ons onduidelijk, de speelsters in het oranje-wit zwierven door elkaar heen. Wij konden hierdoor niet vrijelijk voetballen en in de mandekking spelen werd lastig, door de constant wisselende formaties.
In de twaalfde minuut scoorde Evita op voorgeven van Marieke, maar dat was ook het laatste doelpunt van de eerste helft. Wel wisten we gevaarlijk te worden op verschillende momenten, maar het schortte in onze afwerking. De speelsters van Alem, op hun beurt, waren ook twee keer dichtbij een treffer: een keer werd een schot door Thirza's uiterste inspanning gepakt en een keer landde een vrije trap op de bovenkant van de lat. De ruststand was dan ook een magere 2-0 voorsprong.

Na rust zette dit spelbeeld zich voort. Alem was feller in de duels, maar wij waren effectiever.
Het voetbal was nog steeds niet geweldig, Alem ging door met hun verwarrende positiespel en wij bleven erin mee gaan, al werd er af en toe wel beter gecombineerd. Dat spaarzame combinatievoetbal zorgde voor verschillende kansen en in de 58e minuut voor een verandering in de stand: Demi scoorde op aangeven van Evita de 3-0.
Het spel bleef echter rommelig en golfde weer heen en weer. In de 70e minuut kregen we dan toch een treffer tegen. De eerste inzet werd nog door Thirza gekeerd, maar de rebound werd snoeihard ingeschoten. Drie minuten later was de marge weer drie door een wel heel curieus doelpunt. Een corner genomen door Evita werd gespeeld op Demi, die op de zestien was blijven hangen en in een keer schoot. De bal schoot richting de eerste paal, waar de verdediger van Alem gek genoeg open draaide, waardoor de bal het doel in vloog. Drie minuten later leek de wedstrijd echt los te zijn; Alem scoorde de 2-4. Zou het dan toch nog een bittere strijd worden? Bitter werd het op momenten in ieder geval wel: diverse opstootjes zorgden ervoor dat de sfeer op en langs het veld enigszins bekoelde.
Toch trokken wij aan het langste eind. Evita scoorde de 5-2 en gaf daarna een mooie bal op de net-ingevallen Katja, die op de juiste plek liep en de bal langs de keepster schoot.
We hebben de derby gewonnen en daar mogen we trots op zijn. Het leek echter soms alsof we tegen onszelf aan het voetballen waren, in plaats van tegen Alem. Dit was zeker niet onze beste, maar wel een leerzame wedstrijd. Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop alweer op het programma; een zware thuiswedstrijd tegen Buren. Hopelijk kunnen we ons dan revancheren en verbeteren op de punten die vandaag tegenvielen.

Carmen