Trainingsschema
Standaard Bekijk schema

Gehost en gesponsord door:

Online Identity

Administratief partner:

VDVW Adviseurs
terug naar de verslagen

DSC VR1 - Helvoirt VR1 - 1-3

Verliest duel om de middenmoot

Vorige week zijn we uitgeschakeld in de beker, terwijl we niet slecht speelden. De 0-4 score die vorige week om 12:00 op het scorebord stond voelde voor het team enigszins geflatteerd. Rede te meer om door te pakken en ons te revancheren. De tegenstander tegen wie dat zou moeten gebeuren, wat geen onbekende. Het eerste damesteam van Helvoirt was namelijk het laatste team dat we troffen onder de leiding van Gerard, twee seizoenen terug. Gezien de standen op de ranglijst, zou het vandaag geen onmogelijke opgave moeten zijn om punten te pakken; Helvoirt stond bij de aftrap van de wedstrijd maar net boven ons op de ranglijst. Natuurlijk zegt dat niet altijd iets over de kwaliteiten van een team en individuele speelsters, maar toch: bij winst zouden we goede zakendoen en kunnen aansluiten bij de middenmoot. Om een lang verhaal kort te houden; we staan nog steeds niet op een veilige plek op de ranglijst.

Om 10:00 trapten we af met de zon in ons gezicht. Het felle licht was behoorlijk hinderlijk, vooral wanneer er lange ballen werden gegeven, maar toch voetbalden we – het begint nu wel een beetje repetitief te worden – helemaal niet slecht. Na de eerste paar minuten, waarin we nog even moesten kijken wat voor een opstelling Helvoirt nou precies hanteerde (een soort 4-4-2 met veel doorschuivende en beweeglijke mensen), liep het redelijk. We combineerden en kregen wat kleine kansjes, maar verzaakten deze af te maken. De grootste kans van onze kant was voor Demi, die haar schot na een prachtige steekpass van Evita helaas net gepakt zag worden door de keepster van Helvoirt.
Ook Helvoirt kreeg wat kansen, maar zij schoten met name van afstand en vanuit de tweede lijn op doel. Deze ballen waren veelal een gemakkelijke prooi voor Thirza. Helaas mocht het niet baten; in de 22e minuut wist Helvoirt toch de openingstreffer te scoren. Na een snelle aanval over de rechterflank werd er vanuit een moeilijke hoek gescoord. Thirza, die haar doel had verkleind en de aanvalster richting de achterlijn had gedwongen, kon een schot niet voorkomen. De bal rolde richting de doellijn en zou er sowieso ingaan. Carmen probeerde in een uiterste poging met een sliding de bal nog van de lijn te halen, maar dit mocht niet meer baten. Na deze tegenvaller probeerden we de rug te rechten en de gelijkmaker te forceren, maar ook dit lukte niet. Sterker nog, Helvoirt scoorde vlak voor rust de 0-2.

Net als vorige week was de trainer in de rust niet negatief over het vertoonde spel. We moesten in de tweede helft wel meer bewegen, vrijlopen zonder bal en de bal het werk laten doen. Dan zouden we zeker gaan scoren. Verder werden wat wissels doorgevoerd, omdat Shannon en Hilde jammer genoeg beide weg moesten. Bij aanvang van het tweede bedrijf hadden nog twee wissels over – en met die overgebleven dertien speelsters zouden we moeten proberen de punten in Driel te houden.
Dit leek in de eerste fase van de tweede helft aardig te lukken. Want, nog geen vijf minuten na de rust, kwamen we terug in de wedstrijd. Michelle, die na bijna een jaar niet voetballen vandaag haar rentree maakte, schoot ons terug de wedstrijd in. Na een interceptie achterin gaf Evita vanaf het middenveld een crosspass op Demi, die via de rechterflank opstormde en de bal voor trok. Michelle schoot hem, ondanks de verraderlijke stuit, beheerst de linkerhoek in.
Toch heeft deze aansluitingstreffer uiteindelijk geen verandering gebracht in de eindstand. In de 72e minuut kon de linksbuiten, die als spits fungeerde, profiteren van een afvallende bal, waardoor ze zo door kon lopen en de 3-1 kon scoren. Dit was achteraf gezien de nekslag, want na de 1-3 werd ons spel minder. We probeerden nog wel, maar grote kansen werden niet meer gecreëerd.

Helvoirt speelde gewoon prima en ze hebben terecht gewonnen door effectiever te zijn in de afwerking, maar de uitkomst is wel zuur. We deden namelijk echt niet onder voor hen. We hadden evenwel kansen en hadden, bij benutting van deze, op z’n minst een punt kunnen pakken. Achteraf gezien is het natuurlijk altijd makkelijk praten, maar er had vandaag mijns inziens meer ingezeten. Natuurlijk creëren we op dit hogere niveau minder dan vorig seizoen. Het is zaak om te blijven trainen. Dan komen de punten uiteindelijk ook wel.
Vandaag hadden we versterking van Nienke en Kim. Beide speelden, ondanks de nederlaag, prima mee. 

Carmen